Kategori: Ekonomi | Hamn/Logistik

Logistikcentrum ökar godsvolymer i Göteborg

Göteborgs Hamn bygger ett nytt logistikcenter i anslutning till hamnen för SEK 150 miljoner. Logistikcentret, som kommer att hyras ut till transport- och logistikföretaget DB Schenker, får en 24.000 kvadratmeters modern logistikhall. Den miljöklassificeras enligt Green Building och beräknas stå färdig i december 2013. Här kommer främst att hanteras importgods som ska transporteras vidare till slutkonsumenter.

[flowy_not_logged_in]
[flowy_login_link]Redan prenumerant? Logga in här[/flowy_login_link]
[/flowy_not_logged_in]

[flowy_non_subscriber]

Prenumerera

Se alla erbjudanden.


[/flowy_non_subscriber]
[flowy_subscriber_only]er.

– Göteborg har ett idealiskt logistikläge för import. Närheten till hamnen och övrig infrastruktur gör att vi kan garantera leveranser till storstadsområdena Stockholm, Oslo, Malmö/Köpenhamn och Göteborg inom ett dygn, säger Mats Olsson, VD för Schenker Logistics AB.Det nya logistikcentret kommer även att innebära ökade godsvolymer för Göteborgs Hamn.

På ett år har logistikcentret kapacitet att hantera 5.000 TEU och en stor del är helt nya volymer för hamnen.

– Det är mycket positivt att Schenker Logistics – en av de största spelarna inom logistik och transport – nu etablerar sig precis intill Göteborgs Hamn. Det nya logistikcentret stärker vår position som hela Sveriges hamn, säger Magnus Kårestedt, VD, Göteborgs Hamn AB.

[/flowy_subscriber_only]

Vidare till Sjöfartstidningen.se »

Få vårt nyhetsbrev!

 

Bli uppdaterad med de senaste sjöfartsnyheterna. Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

[mc4wp_form]