Fotograf: Containerships

Kategori: Container | Miljö | Skeppsbyggnad

LNG-drivna containerfartyg till Containerships

Containerships blir den första operatören av LNG-drivna containerfartyg inom närsjöfarten.

[flowy_not_logged_in]
[flowy_login_link]Redan prenumerant? Logga in här[/flowy_login_link]
[/flowy_not_logged_in]

[flowy_non_subscriber]

Prenumerera

Se alla erbjudanden.


[/flowy_non_subscriber]
[flowy_subscriber_only]tyg inom närsjöfarten.

Containerships Ltd Oy, GNS Shipping/Nordic Hamburg och ARKON Shipping beställer två containerfartyg med dual fuel-maskineri, inkluderande option på ytterligare två. Fartygen levereras 2016 och kommer att långtidsbefraktas av Containership för närsjöfart inom Europa. Fartygens rederi blir GNS Shipping/Nordic Hamburg, som också svarar för teknisk management. Den tredje partnern Arkon svarar för kommersiell management av fartygen.

Dual fuel

Nybyggenas maskineri kommer att använda LNG som bränsle men kan också gå på marin diesel eller tjockolja. Både huvudmaskin och hjälpmaskiner är av dual fuel typ.

Fartygen får kapacitet för 1.400 TEU och får hög flexibilitet vid transport av 45-fots enheter. Kapaciteten för 45-fots containrar blir 639. Upp till 300 enheter kan vara kylcontainrar.

Långsiktig strategi

– Vi är en shortsea-operatör som tänker långsiktigt och dessa toppmoderna fartyg är enbart en del av vår långsiktiga strategi. Förutom att de erbjuder den ekologiskt hållbaraste lösningen gör fartygens lastintag det möjligt för oss att uppfylla kundernas ökande krav. Vi är också övertygade om att båda våra partners i detta projekt har kunnandet och erfarenheten för att uppnå resultat, säger Kari-Pekka Laaksonen, vd för Containerships.

– Det är vår strategi att investera i moderna, ekonomiska och miljövänliga fartyg och samarbeta med erfarna befraktare för att utveckla våra nybyggnadsprojekt. Dessa fartyg blir ett nytt benchmark för europeiska feederoperatörer vad gäller miljö och ekonomisk effektivitet, kommenterar Rowil Ponta, vd för GNS Shipping och Nordic Hamburg.

Containerships var också en pionjär vad gäller skrubberinstallationer. En skrubberanläggning installerades på containerfartyget Containerships VII redan 2011.

 

[/flowy_subscriber_only]

Få vårt nyhetsbrev!

 

Bli uppdaterad med de senaste sjöfartsnyheterna. Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

[mc4wp_form]