Leopard-styrman vill vara ifred

Søren Lyngbjørn, styrman på den danska coastern Leopard som kapades av pirater utanför Somalia i mitten av januari 2011, ber nu i ett skriftligt uttalande via sitt rederi om att media tillsvidare lämnar honom och hans familj i fred.

[flowy_not_logged_in]
[flowy_login_link]Redan prenumerant? Logga in här[/flowy_login_link]
[/flowy_not_logged_in]

[flowy_non_subscriber]

Prenumerera

Se alla erbjudanden.


[/flowy_non_subscriber]
[flowy_subscriber_only] och hans familj i fred.

Besättningen på sex man frigavs nyligen efter mer än två år i piraternas våld. Mediabevakningen har varit intensiv hela tiden i Danmark och mycket kritik har riktats mot det som uppfattats som senfärdighet i rederiets Shipcrafts agerande under förhandlingarna om lösensumma.

Lyngbjørn som är den ende i besättningen som är bosatt i Danmark har nu valt att gå ut med ett skriftligt uttalande.

– Det är härligt att veta att så många människor i Danmark har följt med oss genom alla de hemska saker vi har varit med om som gisslan i Somalia, skriver han och fortsätter.

– Jag vill gärna tacka de professionella människor som har sett till att vi kommit välbehållna hem, såväl Søværnet, SOS International som folket på rederiet som också har hjälpt min familj och vänner med att ta hand om mina angelägenheter medan jag varit borta.

Han ber nu om lugn och ro för att kunna återhämta sig samtidigt som familjen varit hårt pressad och önskar att pressen respekterar deras behov av privatliv.

– Jag kommer vid en senare tidpunkt att ta ställning till eventuella intervjuer, säger Søren Lyngbjørn.

[/flowy_subscriber_only]

Få vårt nyhetsbrev!

 

Bli uppdaterad med de senaste sjöfartsnyheterna. Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

[mc4wp_form]