Fotograf: Laurin Maritime

Kategori: Folk/företag | Tank

Laurin kan bli bäst i klassen

Laurin Maritimes arbete med energieffektivisering har resulterat i en nominering i brittiska Ship Efficency Award 2014.

– Det är väldigt trevligt att ha blivit nominerade och det känns som man får lite lön för mödan vi lagt ner, säger Pär Brandholm, ”environmental and nautical manager” på Laurin Maritime i Göteborg.

Effektiviserad energiförbrukning

Ship Efficency Award är något som eventbolaget Fathom anordnar tillsammans med klassningssällskapet Lloyd’s Register. De vill uppmärksamma projekt och personer som på olika sätt effektiviserat sjöfarten.

Kategorin som Laurin är nominerade i kallas ”Sustainable Ship Operator of the Year” och syftar till att belöna företag som effektiviserat sin energiförbrukning.

Flera projekt

– Vi har haft flera olika projekt igång den senaste tiden. Bland annat olika typer av dataloggning för att få ner vår energiförbrukning ombord på båtarna, berättar Pär Brandholm och tillägger att de redan fått en del uppmärksamhet för sina projekt, vilket lett till fler förfrågningar.

– Vi har till och med fått säga nej till flera projekt för att vi helt enkelt inte har tid.

Tillkännages i London

Laurin Maritime är ett av fem nominerade företag i sin kategori – där bland annat Maersk Line och Shell återfinns bland de nominerade. Även Sjöfartsverkets koncept MonaLisa 2.0 är nominerat i kategorin ”The One to Watch”. Vilka som vinner i de olika kategorierna tillkännages i samband med en konferens i London den 2:e oktober.