Fotograf: Pär-Henrik Sjöström

Kategori: Säkerhet

#Lättaankar får stöd av Blå Tillväxt

Blå Tillväxt stödjer initiativet #lättaankar i en kommentar som kom på torsdagskvällen.

[flowy_not_logged_in]
[flowy_login_link]Redan prenumerant? Logga in här[/flowy_login_link]
[/flowy_not_logged_in]

[flowy_non_subscriber]

Prenumerera

Se alla erbjudanden.


[/flowy_non_subscriber]
[flowy_subscriber_only]om på torsdagskvällen.

Parterna i samarbetet Blå Tillväxt, Seko Sjöfolk, Sjöfbefälsförbundet och föreningen Svensk Sjöfart, reagerar på #Lättaankar genom att utlova en intensifiering av arbetet mot trakasserier.

Stort samhällsproblem

”Vi kommer alltid att stå upp för nolltolerans mot sexuella trakasserier och andra typer av trakasserier. Trakasserier är ett stort samhällsproblem och alltid oacceptabla. Parterna i Blå Tillväxt och en rad andra aktörer utvecklade 2015 en datorstödd utbildning, på svenska och engelska, som handlar om likabehandling och trakasserier. 2017 var utbildningen klar och hittills har 2300 personer tagit del av kursen. En sådan utbildning löser inte problemet, men är ett steg på vägen”, skriver Blå Tillväxt i en kommentar till Sjöfartstidningen.

Fortsätta och intensifiera

”Vi har nu kallat till ett toppmöte med anledning av #lättaankar för att fortsätta och intensifiera arbetet med dessa frågor. Representanterna för Blå Tillväxt menar att vi kontinuerligt måste arbeta mot trakasserier, på alla nivåer, med det självklara målet att alla ska vara trygga på sin arbetsplats och att trakasserier överhuvudtaget inte ska äga rum”, skriver Blå Tillväxt.

[/flowy_subscriber_only]

Vidare till Sjöfartstidningen.se »

Få vårt nyhetsbrev!

 

Bli uppdaterad med de senaste sjöfartsnyheterna. Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

[mc4wp_form]