Lars Johanson slutar som vd för Svenska Skeppshypotek under 2021.

Fotograf: Svenska Skeppshypotek

Kategori: Folk/företag

Lars Johanson slutar som vd för Svenska Skeppshypotek

Lars Johanson, vd för Svenska Skeppshypotek, kommer att lämna sin tjänst under nästa år.
Lars Johanson har varit vd för Svenska Skeppshypotek sedan 2005. Enligt ett pressmeddelande är det ett gemensamt beslut av styrelsen och Lars Johanson om att det ”nu är en lämplig tidpunkt för Lars Johanson att lämna sin roll som vd”.

[flowy_not_logged_in] [flowy_login_link]Redan prenumerant? Logga in här[/flowy_login_link] [/flowy_not_logged_in]

[flowy_non_subscriber]

Prenumerera

Se alla erbjudanden.

[/flowy_non_subscriber] [flowy_subscriber_only]gt ett pressmeddelande är det ett gemensamt beslut av styrelsen och Lars Johanson om att det ”nu är en lämplig tidpunkt för Lars Johanson att lämna sin roll som vd”.

Lars Johanson kommer dock att fortsätta som vd över halvårsskiftet 2021 för att ge styrelsen möjlighet att under den tiden söka en efterträdare.

– Det är med blandade känslor jag medverkat till detta gemensamma beslut. Lars har varit vd i 15 år, tillsatt av min företrädare som ordförande Pehr G. Gyllenhammar. Trots stora utmaningar där flera andra kreditgivare dragit ned eller helt lämnat shipping, har Svenska Skeppshypotek seglat vidare med hög kreditkvalitet och goda resultat.

– Lars besitter en obestridlig kompetens. Men det är en brytningstid på många sätt och jag önskar Lars all lycka inför hans önskan till nya utmaningar, säger säger Svenska Skeppshypoteks ordförande Michael Zell i pressmeddelandet.

Lars Johanson kommenterar i samma pressmeddelande:

– Svenska Skeppshypotek är en fantastisk verksamhet med stor betydelse för rederinäringen i Sverige. Det har varit en förmån att få leda verksamheten och jag är stolt över det vi har åstadkommit under mina år som vd. Verksamheten, branschen och samhället står inför stora förändringar och jag tror att verksamheten gynnas av att nya krafter tar vid och att tillfället nu är det rätta.

[/flowy_subscriber_only]
Vidare till Sjöfartstidningen.se »

Få vårt nyhetsbrev!

 

Bli uppdaterad med de senaste sjöfartsnyheterna. Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

[mc4wp_form]