Fotograf: Langh Tech

Kategori: Fartygsutrustning | Miljö

Langh Tech prisbelönas

Langh Techs closed loop skrubberprocess har vunnit pris på Green Ship Technology Conference i Köpenhamn.

I kategorin Green Ship Technology vann Langh Tech första pris när prestationer inom grön teknik belönades på Green Ship Technology Conference i Köpenhamn.

Juryns motivering till valet av Langh Tech är att företaget har en ”innovativ design, dynamiskt fokus på kundernas behov, en bra och fungerande lösning samt en tydlig marknadspotential”.

Vidare underströks samarbete med kunderna och kompatibilitet med andra tillverkares system.

Fokus på vattenbehandling

– Vi tror att det kommer att bli avsevärt starkare fokus på behandling av processvattnet från closed loop-skrubbrar under de närmaste åren. Därför utvecklar vi kontinuerligt våra vattenbehandlingsenheter så att de blir ännu kompaktare samtidigt som kapaciteten ökar, säger Laura Langh-Lagerlöf, kommersiell direktör för Langh Tech.

Kryssningsfartyg

Under det senaste året har Langh Tech fått flera betydelsefulla beställningar från internationella kryssningsrederier och därmed gjort ett viktigt genombrott på skrubbermarknaden för kryssningsfartyg.

Langh Tech har utvecklat skrubberanläggningar sedan 2012 och har speciellt fått uppmärksamhet för sina lösningar av behandling av skrubbervatten. De skadliga ämnena separeras från processvattnet genom membranfiltrering. Det kompakta och torra avfall som blir kvar lämnas iland för behandling. Langh Ships system finns installerat på eller har sålts till 17 fartyg.