Den nya torrlastaren fick namnet Olivia.

Fotograf: Lang Ship

Kategori: Torrlast

Langh Ships andra nybygge fick sitt namn

Under måndagen hölls en namngivningsceremoni i Kina för det andra fartyget i Langh Ships serie på tre torrlastfartyg om 7.800 dwt.
Fartyget, som är byggt på Wuhu-varvet i Kina, fick namnet Olivia. Under namngivningsceremonin i Ningbo fick fartygets gudmor, Natalie Ella Olivia Toivola, äran att klippa av snöret till champagneflaskan. Natalie Ella Olivia är guddotter till Langh Ships vd Laura Langh-Lagerlöf.

[flowy_not_logged_in] [flowy_login_link]Redan prenumerant? Logga in här[/flowy_login_link] [/flowy_not_logged_in]

[flowy_non_subscriber]

Prenumerera

Se alla erbjudanden.

[/flowy_non_subscriber] [flowy_subscriber_only]nder namngivningsceremonin i Ningbo fick fartygets gudmor, Natalie Ella Olivia Toivola, äran att klippa av snöret till champagneflaskan. Natalie Ella Olivia är guddotter till Langh Ships vd Laura Langh-Lagerlöf.

Serien på tre fartyg byggs för att användas till Langh Ships transporter av stålrullar från Finland till Centraleuropa för den finska tillverkaren av rostfritt stål, Outokumpu. Returlasten består av återvunnet rostfritt stål och andra bulkprodukter. De skräddarsydda lasttransportlösningarna för stålrullar har utvecklats internt av Langh Ship.

Olivias systerfartyg Lovisa, som levererades till Langh Ship i november, kom till Europa i början av januari och har nu påbörjat Outokumpus linjetrafik mellan Finland och Nederländerna.

Liksom systerfartyget Lovisa är Olivia utrustat med ett ballastvattenreningssystem, utvecklat av Langh Tech, för att förhindra spridning av invasiva arter via ballastvattnet som lagras i fartygets tankar.

[/flowy_subscriber_only]

Få vårt nyhetsbrev!

 

Bli uppdaterad med de senaste sjöfartsnyheterna. Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

[mc4wp_form]