Viking Cinderella slutar med anlöpen i Kapellskär.

Fotograf: Christopher Kullenberg Rothvall

Kategori: Färjetrafik

Lägger ner anlöpen i Kapellskär

Viking Line har beslutat att lägga ner försöket med Viking Cinderellas anlöp i Kapellskär.
Det var i mitten av februari i år som Viking Line meddelade att de från och med den 13 mars skulle inleda en försöksperiod med anlöp av Viking Cinderella i Kapellskär på vägen från Mariehamn till Kapellskär. Det för att möta den efterfrågan som rederiet bedömde fanns efter det att Viking Line sålde Rosella som gick i trafik på linjen fram till den 8 januari tidigare i år.

[flowy_not_logged_in] [flowy_login_link]Redan prenumerant? Logga in här[/flowy_login_link] [/flowy_not_logged_in]

[flowy_non_subscriber]

Prenumerera

Se alla erbjudanden.

[/flowy_non_subscriber] [flowy_subscriber_only]r-med-anlop-i-kapellskar/”> i Kapellskär på vägen från Mariehamn till Kapellskär. Det för att möta den efterfrågan som rederiet bedömde fanns efter det att Viking Line sålde Rosella som gick i trafik på linjen fram till den 8 januari tidigare i år.

Det sista anlöpet i Kapellskär görs lördagen den 15 april. Orsaken till beslutet är enligt rederiet låga passagerarsiffror, vilket gör att upplägget inte är kommersiellt försvarbart.

– Det har inte riktigt motsvarat vad kunderna ville ha eftersom ankomsten till Kapellskär varit sen på grund av att Cinderella varit tvungen att anpassa sig efter andra fartyg som nyttjar samma hamnläge, säger Johanna Boijer-Svahnström, informationsdirektör på Viking Line till Ålands radio.

Ankomsten till Kapellskär har varit satt till klockan 10.30. Försöket var initialt planerat att pågå till den 25 juni.

[/flowy_subscriber_only]

Få vårt nyhetsbrev!

 

Bli uppdaterad med de senaste sjöfartsnyheterna. Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

[mc4wp_form]