Fotograf: Pär-Henrik Sjöström

Kategori: Fartygsaffärer | Passagerarsjöfart

Kristina Katarina såld

Kristina Cruises i Kotka har sålt kryssningsfartyget Kristina Katarina, som samtidigt var rederiets enda fartyg.

[flowy_not_logged_in]
[flowy_login_link]Redan prenumerant? Logga in här[/flowy_login_link]
[/flowy_not_logged_in]

[flowy_non_subscriber]

Prenumerera

Se alla erbjudanden.


[/flowy_non_subscriber]
[flowy_subscriber_only]r rederiets enda fartyg.

Det finskflaggade kryssningsfartyget Kristina Katarina har sålts till internationella investerare. Management tas över av FleetPro Ocean, ett managementbolag med säte i Miami som är specialiserat på kryssningsfartyg och flodkryssningsfartyg, med management för över 50 fartyg. Enligt Kristina Cruises söker den nya ägaren efter lämplig sysselsättning för fartyget.

Kristina Katarina överläts till sina nya ägare i Las Palmas den 8 januari 2014. Försäljningen av Kristina Katarina ingår som ett led i det ekonomiskt trängda rederiets saneringsprogram. Kristina Cruises ansökte om skuldsanering i slutet av november 2013 och inhiberade samtidigt vintersäsongens kryssningar kring Kanarieöarna. Sedan dess har fartyget legat upplagt i Las Palmas, men avsikten var att sätta henne i trafik igen till sommarsäsongen.

Alla sägs upp

Försäljningen innebär också uppsägning av alla anställda ombord. Kristina Cruises meddelar att man inte längre kommer att fortsätta som ett fartygsägande rederi med kryssningstrafik i egen regi. Kristina Cruises egna kryssningar med Kristina Katarina var en utpräglad nischprodukt, inriktad på den inhemska marknaden.

I fortsättningen kommer Kristina Cruises att sälja kryssningspaket med andra rederiers fartyg.

30 års verksamhet

Kristina Katarina köptes av Kristina Cruises 2009 och sattes i trafik augusti 2010 efter en omfattande renovering. Fartyget är byggt i Polen 1982 som sovjetiska Konstantin Simonov.

Kristina Cruises, tidigare Rannikkolinjat, inledde sin kryssningsverksamhet genom köp av rederiet Fagerlines och dess fartyg Kristina Brahe 1984. År 1987 köptes den betydligt större Kristina Regina, byggd 1960 som Bore. Både Kristina Brahe och Kristina Regina såldes i samband med förvärvet av Kristina Katarina.

[/flowy_subscriber_only]

Få vårt nyhetsbrev!

 

Bli uppdaterad med de senaste sjöfartsnyheterna. Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

[mc4wp_form]