Fotograf: SRI

Kategori: Haveri | Juridik

Kräver rättvis behandling av sjöfolk

Den internationella organisationen Seafarers Rights’ International (SRI) uppmanar regeringar att se över sätt att implementera en lagstiftning som stödjer rättvis behandling av sjöfolk.

[flowy_not_logged_in]
[flowy_login_link]Redan prenumerant? Logga in här[/flowy_login_link]
[/flowy_not_logged_in]

[flowy_non_subscriber]

Prenumerera

Se alla erbjudanden.


[/flowy_non_subscriber]
[flowy_subscriber_only] behandling av sjöfolk.

Londonbaserade SRI:s initiativ till att regeringar över hela världen ska genomföra lokalt bindande lagstiftning om rättvis behandling av sjömän efter haverier erhåller internationellt stöd, informerar organisationen i ett pressmeddelande. Representanter från över 50 sjöfartsnationer uppges ha deltagit i en workshop som organiserades av SRI i samarbete med International Transport Workers’ Federation, ITF.

En av huvudtalarna var IMO:s generalsekreterare Kitack Lim. På agendan var riktlinjer för rättvis behandling av sjömän i det juridiska efterspelet efter ett haveri och hur dessa kan genomföras i nationell lagstiftning.

Viktigt stöd

Deirdre Fitzpatrick, vd för SRI, påpekar i pressmeddelandet att det internationella stödet från många intressenter är viktigt eftersom det kombinerar de praktiska effekterna av riktlinjerna med de juridiska aspekterna.

– Även om vissa regeringar redan har genomfört riktlinjerna är det viktigt att andra regeringar överväger detta och tittar på hur de kan införlivas i den nationella lagstiftningen. Vi vill öka medvetenheten om rättvis behandling av sjöfolk på internationell, regional och lokal nivå och ge råd om hur länder bäst kan genomföra riktlinjerna för att ha rätt lagstiftning på plats om en haveriutredning äger rum inom deras jurisdiktion, säger Deirdre Fitzpatrick.

Oberoende organisation

SRI är en oberoende organisation med syfte att främja sjöfolks rättigheter genom forskning, utbildning och träning i frågor som rör lag och sjöfolk. Deirdre Fitzpatrick grundade organisationen i september 2010 som svar på behovet av förbättrat skydd för sjöfolk i nationell och internationell lagstiftning.

[/flowy_subscriber_only]

Få vårt nyhetsbrev!

 

Bli uppdaterad med de senaste sjöfartsnyheterna. Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

[mc4wp_form]