Stena Nautica.

Fotograf: Stena Line

Kategori: Färjetrafik

Kraftig ökning av Stena Lines Danmarksresenärer

Antalet passagerare på Stena Lines Danmarkslinjer Halmstad–Grenå och Göteborg–Fredrikshamn ökade med 229 procent i juli jämfört med juli förra året, visar rederiets statistik.
Allt fler har fått upp ögonen för Stena Lines två färjelinjer till Danmark när de planerar sin semester, uppger rederiet i ett pressmeddelande och presenterar ny statistik över resandet. Mellan Sverige och Danmark trafikerar Stena Line två rutter, Halmstad–Grenå och Göteborg–Fredrikshamn, och i juli ökade antalet passagerare på de två linjerna med 229 procent jämfört med förra året.

[flowy_not_logged_in] [flowy_login_link]Redan prenumerant? Logga in här[/flowy_login_link] [/flowy_not_logged_in]

[flowy_non_subscriber]

Prenumerera

Se alla erbjudanden.

[/flowy_non_subscriber] [flowy_subscriber_only]eddelande och presenterar ny statistik över resandet. Mellan Sverige och Danmark trafikerar Stena Line två rutter, Halmstad–Grenå och Göteborg–Fredrikshamn, och i juli ökade antalet passagerare på de två linjerna med 229 procent jämfört med förra året.

Siffrorna visar att det främst är svenska passagerare som reser från Halmstad och Göteborg till Danmark.

– Att ta med sig bilen på färjan över till Danmark skapar stora möjligheter att utforska Jylland. Fler svenskar har upptäckt fördelarna med att ta färjan och antalet passagerare har alltså ökat. Även bland danska besökare ser vi ett stort intresse för färjerutterna, som är en genväg till upplevelser på den svenska västkusten, säger Julia Kronberg, Group Marketing & Acquisition Manager hos Stena Line, i pressmeddelandet.

I somras reste 25 procent av passagerarna på Stena Lines två färjelinjer från danska Jylland till den svenska västkusten.

Förutom svenskar och danskar kommer passagerarna från de två färjelinjerna Grenå–Halmstad och Göteborg–Fredrikshamn till stor del från Nederländerna, Norge och Tyskland, uppger rederiet. Bokningssiffrorna visar också att Stena Line nästan har lika många norska passagerare som de hade under 2019, då färjerederiet trafikerade rutten Oslo–Fredrikshamn.

[/flowy_subscriber_only]

Få vårt nyhetsbrev!

 

Bli uppdaterad med de senaste sjöfartsnyheterna. Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

[mc4wp_form]