Den kraftiga branden stängde verksamheten i hamnen under onsdagseftermiddagen.

Fotograf: Christopher Kullenberg Rothvall

Kategori: Hamn/Logistik | Haveri

Brand i Göteborgs hamn

En kraftig brand rasade i Göteborgs hamn under onsdagseftermiddagen. Ett tiotal trailers ska ha börjat brinna i Älvsborgshamnen, som tvingades stänga.
Det var strax innan klockan 16.00 som räddningstjänsten larmades till en brand i Älvsborgshamnen i Göteborg. Ett antal trailers ska ha börjat brinna av ännu okänd anledning.

[flowy_not_logged_in] [flowy_login_link]Redan prenumerant? Logga in här[/flowy_login_link] [/flowy_not_logged_in]

[flowy_non_subscriber]

Prenumerera

Se alla erbjudanden.

[/flowy_non_subscriber] [flowy_subscriber_only]m tvingades stänga.”} /–>

Det var strax innan klockan 16.00 som räddningstjänsten larmades till en brand i Älvsborgshamnen i Göteborg. Ett antal trailers ska ha börjat brinna av ännu okänd anledning.

– Det brinner i mellan åtta till tio trailers i Älvsborgshamnen och de står ganska långt ut på kajen. Det är ett ganska långt avstånd till närmaste byggnad, säger Stefan Strömberg, presstalesperson från Göteborgs Hamn AB till Sjöfartstidningen under onsdagen.

Vid 17-tiden fanns inga uppgifter om personskador i samband med branden. Dock blev verksamheten i hamnen påverkad.

– Produktionen stängdes ner för säkerhets skull i både Gothenburg roro terminal och APM Terminals, säger Stefan Strömberg.

Enligt uppgifter till Göteborgs-Posten ska det ha hörts explosioner från brandområdet, men det ska enligt räddningsledningen inte ha funnits några farliga ämnen eller kemikalier i den brinnande lasten.

Både räddningstjänst, polis och Kustbevakningen fanns på plats. Även bogserbåten Svitzer Oden bistod i släckningsarbetet. 

Åter i drift under kvällen

Under torsdagen meddelade Göteborgs hamn via ett pressmeddelande att branden blivit släckt under onsdagskvällen och att verksamheten i hamnen kunnat återupptas, i Skandiahamnen efter två timmar och i Älvsborgshamnen under kvällen. Bland annat kunde fartyget Primula Seaways lägga till vid klockan 21.00 som planerat.

– Vi har startat en intern utredning kring vad som orsakade branden och för att reda ut den exakta skadebilden på godset. Efter omständigheterna är vi lättade att inga människor kommit till skada och nöjda med att våra rutiner fungerat till punkt och pricka, säger Björn Wånge, VD på Gothenburg Roro Terminal i pressmeddelandet.

[/flowy_subscriber_only]

Få vårt nyhetsbrev!

 

Bli uppdaterad med de senaste sjöfartsnyheterna. Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

[mc4wp_form]