Fotograf: Adam Bergman

Kategori: Arbetsmarknad | Folk/företag | Utbildning

Kontaktknytande i Kalmar

För 16:e året i rad anordnade studentföreningen Lambda Career Event på Sjöfartshögskolan i Kalmar och både studenter och arbetsgivare knöt kontakter.

[flowy_not_logged_in]
[flowy_login_link]Redan prenumerant? Logga in här[/flowy_login_link]
[/flowy_not_logged_in]

[flowy_non_subscriber]

Prenumerera

Se alla erbjudanden.


[/flowy_non_subscriber]
[flowy_subscriber_only]sgivare knöt kontakter.

– När jag var med och satte igång det hela år 2000 hade vi 15.000 kronor i budget och knappt tio företag som ställde ut. Idag har eventet en budget på över 300.000 kronor och väldigt många fler utställare, bra jobbat!

Så inledde Björn Brödje som alltså var med och startade Career Event för 16 år sedan.

45 företag och organisationer

Career Event hålls på Sjöfartshögskolan, som är en del av Linnéuniversitetet i Kalmar. Och i år deltar cirka 45 företag och organisationer med utsällningsbås. Eleverna minglar runt och skapar kontakter, och hoppas på praktikplatser och jobb.

Företagen kommer från flera olika branschen. Allt från Sjöbefälsföreningen till tank- och kryssningsrederier. Även en del ingenjörsföretag, såsom elbolag eller vindkraftsbolag, ställer ut med förhoppning om att knyta till sig maskiningenjörsstudenterna.

Få jobb mer kontakter

En sak som var genomgående under hela dagen är att det mesta handlar om att knyta kontakter. Väldigt få av arbetsgivarna har några direkta jobb att erbjuda idag. Istället har dagen handlat just om att knyta kontakter och ge företagen ett ansikte. Och kanske, med lite tur ger det ett jobb eller en praktikplats i framtiden för eleverna.

I bildspelet i toppen kan du läsa en del kommentarer från dagen från både studenter och företagsrepresentanter.

[/flowy_subscriber_only]

Vidare till Sjöfartstidningen.se »

Få vårt nyhetsbrev!

 

Bli uppdaterad med de senaste sjöfartsnyheterna. Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

[mc4wp_form]