Fotograf: Havariekommando

Kategori: Haveri

Kollision stänger Kielkanalen

Kielkanalen är stängd efter en kollision mellan två fartyg i den västra delen i natt.

[flowy_not_logged_in]
[flowy_login_link]Redan prenumerant? Logga in här[/flowy_login_link]
[/flowy_not_logged_in]

[flowy_non_subscriber]

Prenumerera

Se alla erbjudanden.


[/flowy_non_subscriber]
[flowy_subscriber_only]en västra delen i natt.

Vid tretiden i morse kolliderade torrlastfartyget Siderfly med LPG-tankern Coral Ivory i närheten av högbron över kanalen vid Brunsbüttel. Enligt Hamburger Abendblatt ligger Siderfly med 45 graders slagsida vid kanalbanken i närheten av olycksplatsen med assisterande bogserade intill. En person uppges ha skadats lindrigt vid kollisionen. Coral Ivory ligger vid mötesplatsen innanför slussarna i Brunsbüttel.

Av AIS-data framgår det att Coral Ivory kort före kollisionen lämnade den oljehamn som ligger omedelbart sydväst om bron. Siderfly var då på väg västerut i kanalen. Wasser- und Schifffahrtsämter Brunsbüttel und Kiel meddelar att kanalen nu är helt avstängd på grund av haveriet.

Enligt www.equasis.org är Coral Ivory ett 5.600 kubikmeters LPG-tankfartyg om 6.875 dwt som är registrerat i Nederländerna. Hon är byggd år 2000 och opereras av Anthony Veder. Enligt rederiet sysselsätts hon främst med transporter av ammoniak inom Östersjöområdet och har Nystad som destination.

Torrlastfartyget Siderfly om 4.380 dwt är registrerat på St Vincent and Grenadines och opereras av estniska Eestinova. Enligt AIS är destinationen Antwerpen.

[/flowy_subscriber_only]

Vidare till Sjöfartstidningen.se »

Få vårt nyhetsbrev!

 

Bli uppdaterad med de senaste sjöfartsnyheterna. Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

[mc4wp_form]