Fotograf: Port of HaminaKotka

Kategori: Hamn/Logistik

Klartecken för LNG-terminal i Fredrikshamn

Alla tillstånd och finansiella avtal är nu klara för att Wärtsilä ska kunna sätta igång med bygget av LNG-terminalen i finska Fredrikshamn.

[flowy_not_logged_in]
[flowy_login_link]Redan prenumerant? Logga in här[/flowy_login_link]
[/flowy_not_logged_in]

[flowy_non_subscriber]

Prenumerera

Se alla erbjudanden.


[/flowy_non_subscriber]
[flowy_subscriber_only]n i finska Fredrikshamn.

LNG-terminalen som Wärtsilä ska bygga på totalentreprenad i finska Fredrikshamn (Hamina på finska) har nu tecknat alla finansiella avtal och alla nödvändiga byggtillstånd är på plats.

Projektets lånefinansiering har avslutats med SEB och Finnvera, ett finländsk statsägt finansbolag. Det totala investeringskostnaden uppgår till cirka 100 miljoner euro. Förutom att Wärtsilä levererar en helhetslösning är de även med i projektet genom en minoritetsinvestering i Hamina LNG Oy.

Planerar för ytterligare lagring

– Den nya Hamina LNG terminalen kommer att vara ett viktigt tillägg för gasinfrastrukturen eftersom den kommer att leverera gas till lokala industrier och sjöfart men kommer dessutom att kopplas till elnätet i Fredsikshamn som sedan kan kopplas vidare till Finlands elnät. Vi uppskattar Wärtsiläs breda kompetens i LNG teknik som hjälpt projektet fortskrida enligt tidsplanen, säger Markku Tommiska, verkställande direktör, Hamina Energy Ltd.

Nu har också alla byggtillstånd som krävs för terminalen beviljats. I det första skedet kommer man att bygga en LNG-lagringstank på 30.000 kubikmeter. Men förberedelser görs också för ytterligare en lagringstank på 20.000 kubikmeter, en tank som ska byggas i ett senare skede.

Tredje terminalen från Wärtsilä

LNG-terminalen kommer enligt planerna tas i bruk i augusti 2020.

– Wärtsilä har tagit en ledande roll inom kompletta LNG-system som stöder miljömässig och ekonomisk hållbarhet. LNG-terminalen i Fredrikshamn är den tredje terminalen i Finland som Wärtsilä fått som uppdrag att bygga: de två tidigare är Manga-terminalen i Torneå och terminalen i Brahestad. Det här uppvisar företagets styrkor i projektutveckling och -hantering, konstaterar Alexandre Eykerman, Vice President, LNG Solutions, Wärtsilä Energy Solutions.

[/flowy_subscriber_only]

Få vårt nyhetsbrev!

 

Bli uppdaterad med de senaste sjöfartsnyheterna. Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

[mc4wp_form]