Fotograf: IMO

Kategori: Miljö

Kitack Lim: ”Ingen väg tillbaka”

Globala krav på svavelinnehållet i ett fartygs avgaser kommer införas 2020, det underströk IMO:s generalsekreterare Kitack Lim under måndagen.

[flowy_not_logged_in]
[flowy_login_link]Redan prenumerant? Logga in här[/flowy_login_link]
[/flowy_not_logged_in]

[flowy_non_subscriber]

Prenumerera

Se alla erbjudanden.


[/flowy_non_subscriber]
[flowy_subscriber_only]2020, det underströk IMO:s generalsekreterare Kitack Lim under måndagen.

Igår, måndag, inledde FN:s sjöfartsorgan IMO ett veckolångt möte i London. Mötet kommer domineras av diskussioner om de globala restriktionerna på svavelinnehåll.

– Det finns ingen väg tillbaka. Det är inget tvivel om att det viktigaste temat på agendan denna vecka består av implementeringen av den globala gränsen på 0,5 procent svavelinnehåll i fartygs avgaser, som kommer träda i kraft 1 januari 2020, sa generalsekreterare Kitack Lim när han inledde mötet, enligt ShippingWatch.

Problem måste lösas

Enligt Kitack Lim kommer de globala svavelgränserna ha en betydande positiv inverkan på miljön och människors välmående, speciellt för människor som bor i hamnstäder eller nära kusten.

Under veckan ska medlemsländerna arbeta vidare med en plan för implementeringen. En fråga som måste lösas är huruvida ett fartyg får ha bränsle som inte klarar svavelkraven i tankarna överhuvudtaget. Det förslag som har bredast stöd av industrin, enligt ShippingWatch, är att fartyg inte får ha bränslet ombord så länge det inte finns en scrubber installerad.

[/flowy_subscriber_only]

Få vårt nyhetsbrev!

 

Bli uppdaterad med de senaste sjöfartsnyheterna. Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

[mc4wp_form]