Kategori: Container | Ekonomi | RoRo

Kistefos-bud får tummen ned

En oberoende budkommitté rekommenderar minoritetsaktieägarna i Transatlantic att säga nej till huvudägaren Kistefos budpliktsbud. Enligt budkommittén är budet från Kistefos för lågt värderat. 

[flowy_not_logged_in]
[flowy_login_link]Redan prenumerant? Logga in här[/flowy_login_link]
[/flowy_not_logged_in]

[flowy_non_subscriber]

Prenumerera

Se alla erbjudanden.


[/flowy_non_subscriber]
[flowy_subscriber_only] för lågt värderat. 

Det var i slutet av mars som det så kallade budpliktsbudet kom från Kistefos, detta till följd av att huvudägaren dessförinnan köpt ytterligare aktier i hårt ansatta rederiet. 

Budet från Kistefos uppgick till SEK 5 per aktie – ett pris som motsvarar det högsta pris som Kistefos betalat för Transatlantic-aktier under den senaste sexmånadersperioden. 

Får inte delta

Transatlantics styrelseordförande Christen Sveaas, styrelseledamoten Henning Jensen samt vd:n Tom Ruud har intressegemenskap med Kistefos och får därmed inte delta i handläggningen av huvudägarens erbjudande. Däremot har de oberoende ledamöterna i styrelsen bildat en budkommitté för att utreda erbjudandet, och det är alltså dessa som nu tagit ställning till budet på SEK 5 per aktie.

I ett pressmeddelande uppger budkommittén att man delar sina finansiella rådgivares uppfattning att budet från Kistefos inte är skäligt ur ett finansiellt perspektiv för Transatlantics minoritetsaktieägare. 

”Kan påverka sysselsättningen”

Vidare befarar man att ett genomförande av Kistefos erbjudande kan leda till ”ytterligare omstruktureringsåtgärder vilket kan innefatta en förändring av idag gällande strategi för TransAtlantic” och att ”dessa åtgärder kan komma att påverka sysselsättningen och de platser där TransAtlantic bedriver verksamhet.” 

Därför rekommenderar den oberoende budkommittén att aktieägarna inte bör acceptera Kistefos budpliktsbud.

[/flowy_subscriber_only]

Få vårt nyhetsbrev!

 

Bli uppdaterad med de senaste sjöfartsnyheterna. Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

[mc4wp_form]