Fotograf: Lars Andersson

Kategori: Reparationsvarv | Arbetsmarknad | Fartygsaffärer

Intet nytt på Damen-fronten

Det mesta är fortfarande oklart när det gäller likvidationen av Damen Shiprepair Götaverken. Ingen ny information gavs vid de inledande MBL-förhandlingarna, och från likvidatorns kontor är det locket på som gäller.  

Enligt Jacob Billborg, verkstadsklubbens ordförande, hade de anställda och ledningen ett första MBL-möte på måndagseftermiddagen, som dock inte gav de anställda någon ny information utöver det man redan visste.

– Nej, vi fick egentligen inte veta något nytt på måndagsmötet. Visst kan jag delvis förstå det, men man tycker ju ändå att det kunde varit bättre förberett. Det är ett jobbigt läge, inte minst med tanke på att vi har en långhelg framför oss, säger Jacob Billborg. 

Har flera frågor

Ett nytt MBL-möte mellan ledningen och de anställda är inplanerat till kommande måndag, och till det mötet har facket skickat med ett antal frågor som de vill ha svar på.

– Vi vill veta tidsplanen för det hela och vad som egentligen händer. Vi vill också veta om det finns några intressenter, framförallt när det gäller försäljningen av verksamheten i sin helhet – vilket är det vi främst hoppas på. Men vi vill ju också veta om det finns några intressenter för en eventuell försäljning av delar av varvet, säger Jacob Billborg, verkstadsklubbens ordförande.   

Öppen för förslag

Sjöfartstidningen har utan framgång sökt Morgan Hallén, advokat vid advokatfirman Vinge och den likvidator som Damen har utsett, för en kommentar om hur arbetet med likvidationen fortskrider. Hans assistent Joel Zetterström meddelar dock att arbetet pågår för fullt, och att man i övrigt inte har så mycket att säga. 

– Morgan Hallén är på varvet just nu och jobbar, och det är förstås många bollar i luften att hålla reda på och mycket som sker samtidigt. Sen när det gäller själva tidsaspekten för när allt kan tänkas vara klart är det omöjligt att säga någonting säkert, säger Joel Zetterström, som också säger att man håller alla dörrar öppna.

– Vi är absolut öppna för att komma i kontakt med alla slags intressenter, om man nu till exempel skulle vilja köpa verksamheten i sin helhet. Vi för gärna diskussioner om det.