Fotograf: Green Cargo

Kategori: Hamn/Logistik

Intermodal tågpendel servar fartygstrafik

Den 1 september inleder Green Cargo intermodal tågtrafik med trailers och containers mellan Skåne och Stockholm med fem avgångar i veckan.

Green Cargo kommer inledningsvis att köra tågen mellan Malmö och Stockholm. Från 19 oktober blir det även trafik till och från Trelleborg. I Malmö går tåget från Malmö Hamn och Malmö Kombi. Inlämnings- och avgångstider är anpassade till fartygsanlöp i hamnen och till ankommande tåg från kontinenten. Det intermodala tåget går till kombiterninalen i Stockholm-Årsta.

Färjegods

Green Cargos intermodala pendel mellan Malmö och Stockholm servar bland annat färjor med lastbilsgods till och från Tyskland. När Trelleborg kopplas samman med linjen till och från Stockholm blir det en service för ännu fler färjor till och från Tyskland och Polen.

– Det här är en långsiktig satsning med marknadsanpassade lösningar för intermodala volymer. Det handlar både om kontinentvolymer och inrikes volymer, säger Green Cargos försäljningsdirektör Richard Kirchner i ett pressmeddelande.

Stort intresse

Richard Kirchner påpekar att det går mycket lastbilar med trailers och containers mellan Skåne och Stockholm.

– Mycket av dessa volymer kan nu gå med tåg de långa sträckorna i stället. Erbjudandet har redan mött stort intresse från såväl rederier som speditörer.

Kommentarer

  • FD chaufför

    Intressant att dem börjar med den trafiken igen. Just den trafiken kördes för ett antal år sedan och fungerade väldigt bra, ja utom när de snöade men sedan chock höjde de priserna så att de vart billigare att frakta godset på landsväg och vips så fanns de inget gods kvar till de dyrare tåget och de lades ner den linjen.
    Hoppas verkligen att de går att få igång en fungerande linje igen för de var riktigt bra upplägg för troligtvis samtliga inblandade parter, framförallt miljön

Artikeln är stängd för fler kommentarer