Fotograf: Joachim Sjöström

Kategori: Passagerarsjöfart | RoRo

Inställda turer på grund av ovädret

Ovädret som under onsdagen drar in över västra och södra Sverige orsakar en hel del problem för färjetrafiken. Såväl Stena Line som Destination Gotland ställer in turer.

[flowy_not_logged_in]
[flowy_login_link]Redan prenumerant? Logga in här[/flowy_login_link]
[/flowy_not_logged_in]

[flowy_non_subscriber]

Prenumerera

Se alla erbjudanden.


[/flowy_non_subscriber]
[flowy_subscriber_only]m Destination Gotland ställer in turer.

För Stena Lines del innebär ovädret – där vindstyrkan vid Vinga på onsdagsmorgonen klockan 09.00 uppgick till cirka 25 meter i sekunden i byarna – att man på linjen Varberg–Grenå ställde in avgången med Stena Nautica klockan 07.00 från Varberg. Enligt Stena Lines presschef Jesper Waltersson ställer man även in avgången klockan 14.20 från Grenå.

– Hur det blir med nästkommande avgång som är klockan 19.45 från Varberg vet jag inte i nuläget. Det beror på hur vädret utvecklas under dagen, säger Jesper Waltersson. 

Fick vända om

Även på linjen Nynäshamn–Liepaja, som fram till i vår trafikeras av Stena Gothica, är det förseningar på grund av ovädret, vilket det enligt Jesper Waltersson även är på linjen Oslo–Fredrikshamn.    

– På linjen Oslo–Fredrikshamn skulle Stena Saga ankommit Fredrikshamn 07.30 men där fick man faktiskt ställa in ankomsten och istället vända om till Oslo, dit man väntas ankomma klockan 17.00.    

”Normalt”

Jesper Waltersson har i nuläget inga uppgifter om inställda turer på linjerna Göteborg–Fredrikshamn eller Göteborg–Kiel.

– Nej, där har jag inte hört något ännu, säger Jesper Waltersson, som förklarar att årstidens oväder än så länge följt ett normalt mönster:

– Vi hade ju stormen på annandagen med en del inställda avgångar, och det var ju det första riktiga ovädret för årstiden. Så här långt har det varit ganska normalt, men det kan ju förstås komma fler oväder.

Gotlandstrafiken inställd 

Även Gotlandstrafiken påverkas kraftigt av onsdagens oväder, som enligt SMHI har kommit in västerifrån och under dagen rör sig åt nordost över landet. Enligt Destination Gotlands hemsida ställer man in samtliga turer till och från Gotland, eftersom det enligt bolaget – i ett uttalande till P4 Gotland – ska blåsa uppemot 30 meter i sekunden, vilket uppges kunna innebära våghöjder på nio meter.

Sjöfartstidningen söker Destination Gotland för en kommentar.

[/flowy_subscriber_only]

Få vårt nyhetsbrev!

 

Bli uppdaterad med de senaste sjöfartsnyheterna. Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

[mc4wp_form]