Fotograf: Ystad Hamn

Kategori: Folk/företag | Hamn/Logistik

Infrastrukturella utmaningar i östra Skåne

Utveckling av infrastruktur är nyckeln till tillväxt i östra Skåne, konstaterade man på seminarium i Ystad Hamn.

[flowy_not_logged_in]
[flowy_login_link]Redan prenumerant? Logga in här[/flowy_login_link]
[/flowy_not_logged_in]

[flowy_non_subscriber]

Prenumerera

Se alla erbjudanden.


[/flowy_non_subscriber]
[flowy_subscriber_only]seminarium i Ystad Hamn.

Ystad Hamn arrangerade idag tillsammans med riksdagsledamoten Kristina Yngwe (C) ett seminarium för regionala och lokala politiker och tjänstemän där man diskuterade hur tillväxten i östra Skåne ska öka. En av de slutsatser som man drog på dagens seminarium är att investering i och utveckling av infrastruktur är nyckeln till tillväxt.

Infrastrukturella utmaningar

Tillväxten i den östra delen av Skåne är lägre än i övriga Skåne och uppges till stor del bero på de infrastrukturella utmaningar som finns i regionen.

– Jag vill jobba för att den östra delen av Skåne inte blir kvar på perrongen när tillväxttåget kör genom Skåne. Därför tog jag initiativ till dagens seminarium. Vi har under dagen diskuterat vart vi bör rikta vårt fokus, och jag har fått värdefull input som jag kommer att ta med mig tillbaka till Riksdagen, säger Kristina Yngwe.

Bland de inbjudna fanns Centerpartiets infrastrukturpolitiska talesperson, Anders Åkesson, som berättade om hur Riksdagen jobbar med transportinfrastruktur för regional, nationell och global tillväxt.

Problem i Ystad

Björn Boström, vd för Ystad Hamn Logistik AB, betonade vikten av fungerande infrastruktur för att skapa hållbar tillväxt i östra Skåne.

– Vi har i dag stora problem med infrastrukturen i vår del av regionen. Det är framför allt E65 och Dragongatan i Ystad som försämrar konkurrenskraften. Det är viktigt att vi jobbar för att få en lösning på problematiken, bland annat för att de stora mängder gods som anländer till östra Skåne från kontinenten enkelt och snabbt ska kunna transporteras till resten av Sverige. Hela östra Skåne måste stå enat och belysa problematiken för att uppmuntra Riksdagen att prioritera investeringar i området, understryker Björn Boström.

[/flowy_subscriber_only]

Få vårt nyhetsbrev!

 

Bli uppdaterad med de senaste sjöfartsnyheterna. Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

[mc4wp_form]