Projektgrupperna för Royal Caribbean och Meyer Turku vid sjösättningen.

Fotograf: Meyer Turku

Kategori: Passagerarsjöfart | Skeppsbyggnad

Icon of the Seas sjösatt

Världens största kryssningsfartyg Icon of the Seas har sjösatts vid varvet Meyer Turku i Åbo.
Fredagen den 9 december inleddes sjösättningen av nybygget Icon of the Seas vid Meyer Turku. På lördagen flyttades fartyget till varvets utrustningskaj där arbetena fortsätter fram till leveransen i slutet av 2023.

[flowy_not_logged_in] [flowy_login_link]Redan prenumerant? Logga in här[/flowy_login_link] [/flowy_not_logged_in]

[flowy_non_subscriber]

Prenumerera

Se alla erbjudanden.

[/flowy_non_subscriber] [flowy_subscriber_only]ingen av nybygget Icon of the Seas vid Meyer Turku. På lördagen flyttades fartyget till varvets utrustningskaj där arbetena fortsätter fram till leveransen i slutet av 2023.

Det 365 meter långa och 50 meter breda fartyget har en bruttodräktighet på 250.000 och blir därmed störst i världen, uppger varvet. Icon of the Seas är det första av tre systerfartyg från Meyer Turku.

– Icon of the Seas är ett toppmodernt fartyg som utmanar vårt varvs knowhow och än en gång lyfter hela Finlands skeppsbyggnad till en ny nivå. Vi är stolta över att ansvara för planering och byggnation av Icon of the Seas i samarbete med beställaren och alla våra samarbetsföretag. Detta är ett betydande steg även för skeppsbyggnadsindustrins hållbara utveckling, säger Tim Meyer, vd för Meyer Turku, i ett pressmeddelande.

Icon of the Seas sätts i trafik i januari 2024 och ska göra kryssningar i Karibien utgående från Miami.

– Sjösättningen av ett nytt fartyg är en avgörande etapp och i fallet Icon of the Seas innebär det början på en ny era av semesterfirande. Vi beslutade att skapa världens bästa semesterupplevelse för familjer redan för drygt fem år sedan som en höjdpunkt i vår 53-åriga tradition som vägvisare inom resandet. Förverkligandet av detta mål är ett steg närmare när Icon kommer i kontakt med vatten för första gången, säger Michael Bayley, vd för Royal Caribbean International, i pressmeddelandet

[/flowy_subscriber_only]
Vidare till Sjöfartstidningen.se »

Få vårt nyhetsbrev!

 

Bli uppdaterad med de senaste sjöfartsnyheterna. Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

[mc4wp_form]