Fotograf: Wasaline

Kategori: Passagerarsjöfart

Högtryck i Kvarkentrafiken

Även Wasaline med trafik på linjen Umeå–Vasa hör till de färjerederier som noterar rekordvolymer för juli månad.

[flowy_not_logged_in]
[flowy_login_link]Redan prenumerant? Logga in här[/flowy_login_link]
[/flowy_not_logged_in]

[flowy_non_subscriber]

Prenumerera

Se alla erbjudanden.


[/flowy_non_subscriber]
[flowy_subscriber_only]olymer för juli månad.

Både vad gäller passagerare och frakt har volymerna ökat och Wasaline uppger att ”beläggningen har varit fantastisk och flera avgångar har varit helt fullbokade”.

Fler seglingar

Wasaline har ökat antalet avgångar under perioden 27 juni till 11 augusti, en strategi som har visat sig vara lyckad. Under juli har Wasaline haft 97 avgångar, vilket är en ökning med mer än 30 procent jämfört med motsvarande period 2013, då Wasaline tog över färjetrafiken mellan Umeå och Vasa.

Antalet passagerare uppgick till 46.073 i juli 2019. Det är en ökning med nästan 2.000 jämfört med det senaste rekordet på 44.157 passagerare som sattes i juli 2018. I juli 2013 var passagerarantalet 35.403.

Bilar och frakt

I juli transporterade rederiet 11.870 passagerarfordon, vilket är en markant ökning från tidigare år. Bokade husbilar och husvagnar har ökat i både antal enheter och metrar även denna sommar, för juli månad en ökning med över 30 procent. Frakten har trots semestertider hållits på en jämn och hög nivå och ökat med 4 procent jämfört med 2018.

Paketresor intresserar svenskarna

Försäljningen av paketresor har ökat främst från svenska sidan. Ökningen på nästan 20 procent är ett bevis på att marknadsföringen i Sverige ger resultat, uppger rederiet. Även försäljningen ombord har nått nya höjder under juli.

Wasaline informerar också att bränsleförbrukningen på färjan Wasa Express ligger på en lägre nivå än fjolåret tack vare kontinuerlig optimering av driften.

[/flowy_subscriber_only]

Få vårt nyhetsbrev!

 

Bli uppdaterad med de senaste sjöfartsnyheterna. Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

[mc4wp_form]