Fotograf: HH Ferries

Kategori: Passagerarsjöfart | RoRo

HH Ferries växlar upp

En kraftig tillväxt i godstrafiken är förklaringen till att Scandlines Helsingborg–Helsingör nu utökar färjetrafiken. 

Från och med den 1 december utökas tidtabellen för rederiets färja Hamlet med fem timmar per dygn. Detta ska, enligt HH Ferries, ha efterfrågats av linjens fraktkunder. Förra året transporterades 410.000 lastbilar över sundet, med ytterligare fem timmar per dygn hoppas man öka antalet lastbilar med 40.000 per år. 

Ökat med åtta procent

– Vi har under en längre tid upplevt framgång i godstrafiken, och under de senaste åtta veckorna har antalet lastbilar ökat med mer än åtta procent. Våra fraktkunder är nöjda med Öresunds flytande bro, och utökandet av kapaciteten är ett led i vårt löpande arbete för att upprätthålla rätt kapacitet och servicenivå. Det finns alltid en avgång som passar, säger Johan Röstin, CEO på HH Ferries, som driver färjetrafiken över sundet under varumärket Scandlines Helsingborg–Helsingör, i ett pressmeddelande.

Nyanställningar

Hamlet har tidigare haft en utökad tidtabell i samband med att Aurora varit på varv för ombyggnad till batteridrift. Under den perioden öppnade man också åter upp restaurangen på färjan som tidigare varit stängd. 

– Utvecklingen har varit väldigt positiv den senaste tiden, och vi ser nu fram emot att utöka kapaciteten och fortsätta framgången under den kommande perioden, så vi även framöver kan uppfylla våra kunders efterfrågan både från företags- och privatkunder. Den utökade kapaciteten betyder också, att vi ska anställa mer personal, säger Johan Röstin.