Fotograf: Helsingborgs hamn

Kategori: Hamn/Logistik

Helsingborg ny anhalt på feederslinga

Helsingborg är ny hamn på X-Press Feeders slinga som går tur och retur till Hamburg.

X-Press Feeders nya service har fått namnet ”Denmark Sweden X-Press” och anlöper Helsingborg på onsdagar. Slingan börjar i Hamburg och fortsätter därefter till Frederica, Köpenhamn, Helsingborg, Bremerhaven och slutligen tillbaka till Hamburg.

”Stabilt veckoflöde”

Enligt rederiet skapar den nya servicen ”ett stabilt veckoflöde mellan de utvalda destinationerna som förbättrar förbindelser och skapar möjligheter för kortare transittider för känsligt gods”.

– Vi är mycket glada att kunna addera Helsingborg till X-Press Feeders befintliga nätverk. Helsingborg har alltid stått högst upp på vår önskelista och nu är vi äntligen på plats, säger Erik Edgren, Liner manager X-Press Feeder, Global Freight Solutions Agency department, i ett pressmeddelande.

”Rätt tillfälle”

X-Press Feeders bedriver feedertrafik över hela världen och tillhandahåller en flotta på 110 fartyg varav 40 är deras egna. Freight Solutions är agent för X-Press Feederline i Sverige. 

– Vi har haft en dialog med X-Press Feeders över tid och nu kom rätt tillfälle för en uppstart med fina utsikter. Vi ser fram mot att utveckla den nya servicen och ser att den har möjligheter att addera volym allteftersom den etableras, säger Nicklas Romell, CCO i Helsingborgs Hamn, i ett uttalande.