Hapag-Lloyds 368 meter långa containerfartyg Afif på väg in till Hamburg.

Fotograf: Hapag-Lloyd

Kategori: Linjesjöfart

Hapag-Lloyd och Maersk startar samarbete

Containerjättarna Maersk och Hapag-Lloyd startar ett långsiktigt samarbete med namnet Gemini Cooperation. Det meddelade rederierna i förra veckan.
Målet med samarbetet, som startar i februari 2025, är att skapa ett flexibelt och pålitligt branschledande nätverk, uppger rederierna i var sitt pressmeddelande.

[flowy_not_logged_in] [flowy_login_link]Redan prenumerant? Logga in här[/flowy_login_link] [/flowy_not_logged_in]

[flowy_non_subscriber]

Prenumerera

Se alla erbjudanden.

[/flowy_non_subscriber] [flowy_subscriber_only]de rederierna i förra veckan.”} /–>

Målet med samarbetet, som startar i februari 2025, är att skapa ett flexibelt och pålitligt branschledande nätverk, uppger rederierna i var sitt pressmeddelande.

Gemini Cooperation kommer att omfatta cirka 290 fartyg med en sammanlagd kapacitet på 3,4 miljoner TEU. Maersk står för 60 procent och Hapag-Lloyd för 40 procent.

Hoppas stärka erbjudandet

– Att samarbeta med Maersk kommer att hjälpa oss att ytterligare öka kvaliteten vi levererar till våra kunder. Dessutom drar vi nytta av effektivitetsvinster i vår verksamhet och gemensamma ansträngningar för att ytterligare påskynda dekarboniseringen i vår bransch, säger Rolf Habben Jansen, vd för Hapag-Lloyd.

Även Maersk gläds åt samarbetet som man menar kommer att ge kunderna ett flexibelt nätverk och höja tillförlitligheten i branschen.

– Detta kommer att stärka vårt integrerade logistikerbjudande och möta våra kunders behov, säger Vincent Clerc, vd för Maersk.

Sjögång i flera allianser

Som en följd av att Gemini Cooperation startar kommer Hapag-Lloyd att lämna THE Alliance. Denna allians inom linjesjöfarten bildades 2016 och omfattar idag förutom Hapag-Lloyd även HMM, Ocean Network Express och Yang Ming.

Maersk och MSC har tidigare meddelat att deras 2M Alliance kommer att avslutas i januari 2025.

Förutom de ovan nämnda finns inom linjesjöfarten även Ocean Alliance, där CMA CGM, Evergreen och Cosco idag ingår.

[/flowy_subscriber_only]

Få vårt nyhetsbrev!

 

Bli uppdaterad med de senaste sjöfartsnyheterna. Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

[mc4wp_form]