Fotograf: Concordia Maritime

Kategori: Folk/företag | Passagerarsjöfart | RoRo

Hans Norén blir chef för Stena UK

Concordia Maritimes nuvarande vd Hans Norén har utsetts till vd för Stena UK. Han tillträder sin nya tjänst i januari.

[flowy_not_logged_in]
[flowy_login_link]Redan prenumerant? Logga in här[/flowy_login_link]
[/flowy_not_logged_in]

[flowy_non_subscriber]

Prenumerera

Se alla erbjudanden.


[/flowy_non_subscriber]
[flowy_subscriber_only]n nya tjänst i januari.

I andra halvan av augusti offentliggjordes att Hans Norén lämnar vd-posten på Concordia, nu har han fått ett nytt uppdrag inom Stenasfären som chef för Stena UK med huvudkontor i London.

– Storbritannien blir allt mer viktigt för våra sjöfartsaktiviteter. Som ordförande i Concordia Maritime har jag jobbat med Hans under många år och jag vet att han förutom god styrning och kontroll kommer att tillföra djup kunskap om sjöfartsindustrin och de finansiella marknaderna till UK-gruppen, säger Dan Sten Olsson, vd och ägare Stena.

Hans Norén tillträder tjänsten i januari 2014 då han lämnar sin nuvarande befattning. Han har arbetat inom Concordia Maritime de senaste 18 åren, varav de senaste tio som vd.

– Det känns väldigt bra att stanna kvar inom Stena, det är en otroligt spännande koncern att verka inom. Jag ser fram emot att jobba mot linjesjöfart igen. Innan jag kom till Concordia var jag bland annat på Transatlantic och jobbade med deras linjesjöfart, säger Hans Norén till Sjöfartstidningen.

När Sjöfartstidningen pratade med Hans Norén i augusti var han tydlig med att han ville fortsätta inom sjöfart och nu blir det alltså så.

– Har man väl arbetat med sjöfart inser man hur kul och spännande det är. Nu får jag möjlighet att föra in mina erfarenheter och kunskaper inom en annan del av shippingen.

Stena UK-gruppen består av ett antal bolag huvudsakligen verksamma inom fartygsleasing med både externa och interna kunder. Stena UK-gruppen har haft betydande tillväxt de senaste åren och har idag tillgångar på cirka 25 miljarder kronor.

[/flowy_subscriber_only]

Vidare till Sjöfartstidningen.se »

Få vårt nyhetsbrev!

 

Bli uppdaterad med de senaste sjöfartsnyheterna. Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

[mc4wp_form]