Fotograf: Stena Line

Kategori: Folk/företag | Passagerarsjöfart | RoRo

Han blir ny vd för Stena Line

Stena Line förändrar i ledningen. Nicklas Mårtensson, som tidigare varit vice vd, blir ny vd medan den nuvarande vd:n Carl-Johan Hagman ska ägna sig åt andra ledningsuppdrag.

[flowy_not_logged_in]
[flowy_login_link]Redan prenumerant? Logga in här[/flowy_login_link]
[/flowy_not_logged_in]

[flowy_non_subscriber]

Prenumerera

Se alla erbjudanden.


[/flowy_non_subscriber]
[flowy_subscriber_only]ska ägna sig åt andra ledningsuppdrag.

Den tillträdande vd:n Niclas Mårtensson har drygt tio års erfarenhet från olika roller inom Stena Line, och har bland annat varit linjechef i både Tyskland och Polen. Han har även innehaft positionen chief operating officer (operativ chef) och nu senast alltså varit vice vd.

Nygammal styrelseordförande

Carl-Johan Hagman, som innehaft vd-positionen sedan 2012, kommer för sin del att återgå till att vara ordförande i Stena Lines styrelse och kommer även att ha kvar rollen som ansvarig för shippingverksamheten inom moderbolaget Stena AB.

– Den här förändringen är ett naturligt steg i vår utveckling och det är glädjande att vi kunnat internrekrytera en VD som med kraft kan genomföra vår strategi, säger Carl-Johan Hagman i en skriftlig kommentar, medan Nicklas Mårtensson kommenterar vd-utnämningen på följande sätt:

”Står väl rustat”

– Jag ser verkligen fram emot den spännande uppgiften att med kunden i fokus, förverkliga vår resa mot ett hållbart och digitalt bolag. Behovet av transporter av gods och passagerare fortsätter att öka och Stena Line står med sitt heltäckande europeiska färjenätverk väl rustat för att möta den efterfrågan på ett hållbart sätt. Jag ser fram emot att fortsätta driva utvecklingen av bolaget mot vår vision, säger den tillträdande vd:n Niclas Mårtensson.

[/flowy_subscriber_only]

Få vårt nyhetsbrev!

 

Bli uppdaterad med de senaste sjöfartsnyheterna. Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

[mc4wp_form]