Fotograf: Henrik Ekberg

Kategori: Container | Hamn/Logistik

Hamnkonflikten: Avtalssamarbete diskuteras

I morgon onsdag får vi svar på hur Hamnarbetarförbundet ställer sig till ett sammangående med LO:s Transportarbetareförbund. 

[flowy_not_logged_in]
[flowy_login_link]Redan prenumerant? Logga in här[/flowy_login_link]
[/flowy_not_logged_in]

[flowy_non_subscriber]

Prenumerera

Se alla erbjudanden.


[/flowy_non_subscriber]
[flowy_subscriber_only]sportarbetareförbund. 

I förra veckan meddelande ett antal hamnar att man, på uppdrag av arbetsgivareorganisationen Sveriges Hamnar, bryter med Hamnarbetarförbundet från den 31 mars. Det betyder att de aktuella hamnarna, bland annat roro-terminalen i Göteborg och Hallands Hamnar, från och med nästa månad endast kommer att förhandla med hamnarbetare som är anslutna till Transport. 

Avtalssamarbete

I fredags sammanträdde Hamnarbetarförbundets förbundsstyrelse för att diskutera Sveriges Hamnars senaste drag i hamnkonflikten. Svaret på detta kommer att offentliggöras på en pressträff i morgon eftermiddag i Göteborgs hamn. Då kommer man även att uttala sig om hur man ställer sig till ett avtalssamarbete med Transport. De båda fackförbunden har, enligt ett pressmeddelande från Hamnarbetarförbundet, vid ett flertal tillfällen träffats under vintern som en följd av hamnkonflikten och regeringens utredning om konflikträtten som ska redovisas senast 31 maj. 

”Konkreta frågeställningar”

”Samtalen har lett fram till ett antal konkreta frågeställningar kring fackligt samarbete, heltäckande fredspliktsuppgörelse för landets hamnar samt ett eventuellt framtida sammangående mellan hamnarbetarnas båda fackliga organisationer Hamnarbetarförbundet och Transportarbetareförbundet” skriver Hamnarbetarförbundet. 

[/flowy_subscriber_only]

Vidare till Sjöfartstidningen.se »

Få vårt nyhetsbrev!

 

Bli uppdaterad med de senaste sjöfartsnyheterna. Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

[mc4wp_form]