Fotograf: Fredrik Davidsson

Kategori: Container | Ekonomi | Folk/företag

Hamnen i Halmstad ska växa

Halmstad kommun investerar stort i Halmstads hamn. Bland annat ska kajen förlängas och bli dubbelt så lång.

[flowy_not_logged_in]
[flowy_login_link]Redan prenumerant? Logga in här[/flowy_login_link]
[/flowy_not_logged_in]

[flowy_non_subscriber]

Prenumerera

Se alla erbjudanden.


[/flowy_non_subscriber]
[flowy_subscriber_only]h bli dubbelt så lång.

I våras rapporterades att HallandsHamnar blivit Sveriges fjärde största hamn vad gäller containerhantering, och att Kattegatterminalen inom HallandsHamnar Halmstad därför förstärks med utvidgade arbetstider och fler medarbetare. Så sent som för några veckor meddelade dessutom det tyska containerrederiet Hapag-Lloyd att man lägger till Halmstad på sin befintliga ”Sweden Denmark Express”-slinga.

Dubbelt så lång

Nu uppges att Halmstad kommun satsar stort på att utveckla hamnen i Halmstad ytterligare. Enligt Hallandsposten ska kommunen investera 126 miljoner kronor i hamnen under åren 2015 och 2016, där man bland annat ska förlänga den befintliga kajen i Oceanhamnen. Kajen är i nuläget 100 meter lång, men ska enligt uppgift förlängas med ytterligare 100 meter. Dessutom ska markytan göras i ordning och höjas till knappt tre meter över havet för att bättre stå emot stormar. 

Logistiksatsning

Vidare uppges att kommunen ska satsa ytterligare 157 miljoner kronor de kommande tre åren på Södra infarten, ett projekt som väntas få stor betydelse för hamnens logistik mot E 6:an. 

En starkt bidragande orsak till att kommunen i Halmstad vill satsa på hamnen uppges vara att Stena Recyling etablerat sig i Halmstad och väntas öka sina exportvolymer kraftigt ut från hamnen i Halmstad kraftigt de kommande åren.

[/flowy_subscriber_only]

Vidare till Sjöfartstidningen.se »

Få vårt nyhetsbrev!

 

Bli uppdaterad med de senaste sjöfartsnyheterna. Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

[mc4wp_form]