Fotograf: Smålandshamnar

Kategori: Folk/företag | Hamn/Logistik

Hamnaffär i Småland avslutad

Smålandshamnar AB:s övertagande av hamnen i Västervik är nu helt genomfört. Målet är att skapa ett mer konkurrenskraftigt hamnbolag.

[flowy_not_logged_in]
[flowy_login_link]Redan prenumerant? Logga in här[/flowy_login_link]
[/flowy_not_logged_in]

[flowy_non_subscriber]

Prenumerera

Se alla erbjudanden.


[/flowy_non_subscriber]
[flowy_subscriber_only]apa ett mer konkurrenskraftigt hamnbolag.

Enligt ett pressmeddelande har Smålandshamnar AB, som fram till det senaste månadsskiftet hette Oskarshamns Hamn AB, nu köpt samtliga aktier i Västerviks Logistik AB – vilket i klartext innebär att man tar över driften av Västerviks hamn.

Västervik ny delägare

I samband med affären tillkommer Västervik kommun som ny delägare i Smålandshamnar AB, där de befintliga ägarna är Oskarshamns kommun och Hultsfreds kommun.

Enligt hamnbolaget uppges den gemensamma driften av Oskarshamns hamn och Västerviks hamn skapa ökade förutsättningarna för att möta konkurrensen från andra hamnar och hamnoperatörer och från alternativa transportvägar för godset.        

”Stordriftsfördelar”

– En sammanslagning skapar även stordriftsfördelar som bland annat rationalisering av godshanteringen och därmed ett högre kapacitetsutnyttjande. Genom ökade volymer öppnas också möjligheten att kunna producera tjänster till ett lägre pris, kommenterade Anders Jonsson, vd för Smålandshamnar AB, sammanslagningen i samband med namnbytet till Smålandshamnar.

[/flowy_subscriber_only]

Vidare till Sjöfartstidningen.se »

Få vårt nyhetsbrev!

 

Bli uppdaterad med de senaste sjöfartsnyheterna. Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

[mc4wp_form]