Fotograf: ShoreLink

Kategori: Hamn/Logistik | Torrlast

Namnbyte i norr

Ett flertal norrländska hamnbolag och stuveriaktörer som ingår i samma koncern samlas under det gemensamma namnet ShoreLink. Syftet är att skapa en starkare profil för koncernens många varumärken.   

[flowy_not_logged_in]
[flowy_login_link]Redan prenumerant? Logga in här[/flowy_login_link]
[/flowy_not_logged_in]

[flowy_non_subscriber]

Prenumerera

Se alla erbjudanden.


[/flowy_non_subscriber]
[flowy_subscriber_only]många varumärken.   

– Namnbytet är så nytt att jag knappt hunnit vänja mig, säger Susanne Jangdal, vd för ShoreLink i Piteå.

Susanne Jangdal har också varit vd för Bottenvikens Stuveri, som varit moderbolag för den koncern som hyser ett flertal dotterbolag och nu alltså byter namn.  

– Koncernen består av många varumärken som vi nu vill samla under ett gemensamt namn. På det här sättet vill vi skapa en tydligare profil och göra det enklare för våra kunder att kommunicera med oss, något som inte minst är viktigt med tanke på våra utländska kunder. Det är ju inte alltid så lätt att förklara vad Bröderna Svärdsudd Traktorer egentligen är för typ av bolag. 

Förutom just Bröderna Svärdsudd Traktorer, som är en lastmaskins- och transportentreprenör i Piteå, ingår även bland annat Luleå Shipping och Bay of Bothnia i koncernen, och även dessa bolag byter nu alltså namn. Bolagen ägnar sig åt operativ hamnverksamhet, skeppsklarering och spedition samt entreprenadverksamhet inom transportsektorn. Verksamheten bedrivs i de norrländska kuststäderna Luleå, Piteå, Skellefteå och Kalix.  

Koncernens olika varumärken och bolag kommer att sorteras in under de tre olika affärsområdena ShoreLink Terminal, ShoreLink Shipping och ShoreLink Transport. 

Som namnen antyder kommer ShoreLink Terminal att ansvara för den operativa lastningen och lossningen i hamnarna, medan ShoreLink Shipping ska bedriva skeppsklarering och speditionsverksamhet och ShoreLink Transport vara en entreprenör inom maskin- och transportområdet. 

[/flowy_subscriber_only]

Vidare till Sjöfartstidningen.se »

Få vårt nyhetsbrev!

 

Bli uppdaterad med de senaste sjöfartsnyheterna. Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

[mc4wp_form]