Fotograf: Fredrik Davidsson

Kategori: Hamn/Logistik | Torrlast

Halmstad fyller på i hamnen

Ardagh Glass flyttar flyttar in i Halmstads hamn och lämnar därmed Varbergs hamn, båda hamnarna ingår i bolaget HallandsHamnar sedan förra året.

[flowy_not_logged_in]
[flowy_login_link]Redan prenumerant? Logga in här[/flowy_login_link]
[/flowy_not_logged_in]

[flowy_non_subscriber]

Prenumerera

Se alla erbjudanden.


[/flowy_non_subscriber]
[flowy_subscriber_only]mnar sedan förra året.

Avtalet mellan Ardagh och HallandsHamnar Halmstad gäller över tio år och kommer sig av att Varberg vill bygga bostäder i den den av hamnen där glastillverkaren håller till idag.

Berömd flaska

Ardagh Glass Limmared AB tillverkar förpackningsglas, bland annat flaskan till Absolut vodka. Halmstads hamn ska nu ta hand om logistiken från fartyg via lager i hamnen samt att ombesörja utlastningen av råvaror till Ardagh i Limmared via dagliga järnvägstransporter.

– Det innebär att vi kommer att sköta logistiken i hamnen kring järnvägstransporterna som dagligen kommer att gå från vår anläggning till Ardaghs fabrik i Limmared. Det är också roligt att vi kommer att hantera råvaran till en nära nog världsberömd förpackning. Det är dessutom mycket viktigt vi att kunnat behålla Ardagh som kund inom HallandsHamnar när Ardagh nu sökte ett nytt läge för sin framtida logistik, säger HallandsHamnars VD Björn Alvengrip

Ardagh Glass flyttar in i en anläggning som glastillverkaren Pilkington tidigare använt. Pilkington lade ner verksamheten i Halmstad för ett år sedan.

[/flowy_subscriber_only]

Vidare till Sjöfartstidningen.se »

Få vårt nyhetsbrev!

 

Bli uppdaterad med de senaste sjöfartsnyheterna. Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

[mc4wp_form]