Fotograf: Privat

Kategori: Folk/företag | Utbildning

Hallå där, Sara Jivesten!

Hallå där, Sara Jivesten – som går andra året på Sjöfart- och logistikprogrammet på Chalmers. Du har tagit ett initiativ i samband med Sveriges Radios Musikhjälpen, vad har du gjort?

– Vi auktionerar ut ett pass i Chalmers fartygssimulator för att stödja Musikhjälpen och deras kamp mot spridningen av HIV.

Spännande, vad kommer hända då?

– Den som vinner är antagligen sjöfartsintresserad så jag tror man kan få ett minne för livet. Vi har skrivit i auktionen att man kan göra det med tre kompisar, men vi kan ta emot sex personer också om man vill. Så man kommer dit den 17 januari nästa år och får testa att köra ett stort fartyg tillsammans med några sjöbefälselever och lärare.

Har du själv kört simulatorn?

– Ja, jag går Sjöfart och logistik på Chalmers och har varit där en gång. Det kan nog bli häftigt för den som vinner budgivningen – de är ju väldigt verklighetstrogna. Så man kan nästan säga att man kört ett riktigt fartyg.

Varför tog du det här initiativet?

– Jag ville hjälpa till på något sätt. Och när jag började fråga runt på sektionen ville alla vara med, både lärare och elever. Så alla tog tag i det och är väldigt positiva.

Så hur går budgivningen då?

– Jag följer den hela tiden, det är det enda jag gör. På bara ett dygn har vi kommit upp i 1.500 kronor, vilket känns väldigt bra. Men vi hoppas på mer, såklart, för att kunna hjälpa till och stoppa spridningen av HIV.

Budgivningen hittar man här. Och den avslutas på söndag eftermiddag.

Även Sjöfartsverket har tagit ett initiativ och auktionerar ut ett dygn ombord på en isbrytare med helikopterresa och allt genom Östersjöns istäckta vatten.