Fotograf: Privat

Kategori: Folk/företag | Juridik | Politik

Hallå där, Lena Göthberg!

Hallå där, Lena Göthberg, egen företagare, som i veckan besöker första upplagan av European Shipping Week, ESW, i Bryssel.

[flowy_not_logged_in]
[flowy_login_link]Redan prenumerant? Logga in här[/flowy_login_link]
[/flowy_not_logged_in]

[flowy_non_subscriber]

Prenumerera

Se alla erbjudanden.


[/flowy_non_subscriber]
[flowy_subscriber_only]pping Week, ESW, i Bryssel.

Vad händer nere Bryssel den här veckan?

– Europeiska Redareföreningen, ECSA, fyller femtio år och firar det med en första upplaga av ESW. Så denna veckan samlas både politiker och branschföreträdare från hela Europa för att diskutera shipping.

Vilka frågor är det som diskuteras?

– Innovation är en av de stora frågorna. Bland annat har Jens P. Buchhave, vd på Terntank, pratat om rederiets satsningar på LNG. Och så har det pratats digitalisering. Den svenske ekonomiprofessorn Kjell A. Nordström pratade om detta tillsammans med Norges Rederiforbund. Dessutom har det, såklart, också diskuterats en del regelverk eftersom vi är i Bryssel.

Vad innebär det?

– Det handlar om att rederibranschen måste anpassa sig till samtiden och framtiden och tänka i nya banor med mer digitalt orienterade affärsmodeller.

Vilka andra var där och pratade?

– Såklart fanns EU:s transportkommissionär Violetta Bulc på plats. Hon pratade bland annat om att hon vill att fler ska känna till shipping. Och det har hittills varit en övergripande känsla här nere. Ofta brukar liknande konferenser handla om sjöfartsfolk som pratar för sjöfartsfolk. Men här är det branschen som berättar om sig själva för främst politiker och visar på vad shipping betyder för samhället.

Fanns det några andra svenskar på plats?

– Sveriges Redareförening hade ett seminarium om Zero Vision Tool. Sedan har Dan Sten Olsson på Stena och Tomas Abrahamsson på SECO talat. Även Skeppsmäklareföreningens Berit Blomqvist är på plats.

Och sist, varför är du där?

– För min del handlar det om att hålla mig uppdaterad om vad som sker i branschen och vad som är de stora frågorna. Och jag har många spännande projekt igång. Flera av dem med inriktning på digitalisering av shippingbranschen.

[/flowy_subscriber_only]

Vidare till Sjöfartstidningen.se »

Få vårt nyhetsbrev!

 

Bli uppdaterad med de senaste sjöfartsnyheterna. Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

[mc4wp_form]