Fotograf: Lars Andersson

Kategori: Arbetsmarknad | Utbildning

Hallå där, Kerstin Ramström!

Hallå där, Kerstin Ramström – andraårsstudent på Sjöfart- och logistikprogrammet på Chalmers och vice projektledare för Sjölog 2015 som arrangeras den 18-19 februari på Lindholmen och Svenska Mässan i Göteborg.

[flowy_not_logged_in]
[flowy_login_link]Redan prenumerant? Logga in här[/flowy_login_link]
[/flowy_not_logged_in]

[flowy_non_subscriber]

Prenumerera

Se alla erbjudanden.


[/flowy_non_subscriber]
[flowy_subscriber_only]ska Mässan i Göteborg.

Imorgon börjar årets Sjölog – är ni laddade?   

– Jadå, det känns bra och allt är under kontroll. Men det har varit mycket jobb och mycket att ordna med in i det sista. Bland annat hade vi en talare, Pascal Goulpié, som lämnade återbud i sista minuten. Istället har vi bokat in seglaren Gurra Krantz som ska prata om ledarskap och medarbetarskap och en hel del annat.

Ni har lockat rekordmånga utställare till mässdagen, förstår dag?

– Precis. Vi har lyckats få hit 78 företag och organisationer, vilket är fler än någonsin. Det känns förstås kul, även om antalet inte alltid är det viktigaste.

Några helt nya utställare i år?

– Ja, bland annat har vi ett företag från Frankrike som heter Hill Robinson Yacht Management Consultants, som är ett bemanningsföretag inom kryssningssektorn som anställer både sjökaptener och sjöingenjörer. De hörde själva av sig, vilket är extra roligt. Det är förresten allt fler som får upp ögonen för oss och hör av sig själva, och det är förstås kul.

Några fler nytillskott..?

– Ja, flera… till exempel Offshoresupporten, Preem, Tore Ulf Chartering plus en del andra. Däremot är det nog ungefär samma fördelning mellan de olika branschsektorerna som tidigare år.

Seminariedagen är ju på Lindholmen som vanligt, men nytt för i år att mässdagen arrangeras på Svenska Mässan – kan du berätta varför?

– Det är flera anledningar, men framförallt är det för att vi nu har så många utställare och vill kunna placera alla i en och samma hall. Dessutom blir det fler och fler besökare, och då är det också bra med en ordentlig hall.

På tal om besökare, hur många tror ni kommer?

– Förra året kom det 900-1.000 till själva mässdagen, och i år räknar vi med lite fler eftersom vi nu gjort lite mer marknadsföring, bland annat på Handels. Till seminairedagen brukar det komma lite färre besökare, och det räknar vi också med att tangera.

Temat för i år är ju ”New ways of shipping” – hur kommer det att märkas?   

– Framförallt kommer det nog att märkas under seminariedagen, där vi har uppmanat talarna att ge sin vinkel på det här breda ämnet. Varför vi valde just det här temat? För att vi ville ge en positiv bild av shippingen som motvikt till att negativt som varit kring utflaggning och annat.

Ni i projektgruppen har jobbat en hel del med Sjölog, har det varit värt det?

– Ja, absolut! Man får så mycket insikter och kan knyta så mycket kontakter, plus att det rent allmänt är otroligt kul att vara med om en här sådant här projekt. För egen del är detta andra året jag är med i Sjölog-gruppen, så nu är det dags för mig att lämna över till nya förmågor…

[/flowy_subscriber_only]

Kommentarer

 • Anonymous

  Ni är grymma ! vilket rederi har råd att missa chansen undrar man ?
  Lycka till !!

 • Martin Larsson

  Härligt, ser fram emot ännu ett bra SJÖLOG

 • Anna Hedén

  Det är otroligt inspirerande med studenter som väljer att se och fokusera på möjligheter snarare än de motgångar som branschen har/haft. New ways of shipping! 🙂

 • Berit Blomqvist

  Vi i näringen är laddade vi med! Ser fram emot detta.

 • Björn Brödje

  Lycka Till!!!

 • Tedd Bergman

  Roligt att se hur ni utvecklat konceptet, stort lycka till från en fd vice projektledare (2006)

Artikeln är stängd för fler kommentarer

Vidare till Sjöfartstidningen.se »

Få vårt nyhetsbrev!

 

Bli uppdaterad med de senaste sjöfartsnyheterna. Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

[mc4wp_form]