Kategori: Ekonomi | Försäkring

Hallå där, Jan Risinger!

Hallå där Jan Risinger – vd för marinförsäkringsmäklaren Fairwater Marine AB. 

[flowy_not_logged_in]
[flowy_login_link]Redan prenumerant? Logga in här[/flowy_login_link]
[/flowy_not_logged_in]

[flowy_non_subscriber]

Prenumerera

Se alla erbjudanden.


[/flowy_non_subscriber]
[flowy_subscriber_only]n Fairwater Marine AB. 

Den danska marinförsäkringsmäklaren Krahn Insurance Brokers har nyligen fusionerats med Fairwater Marine AB, som du grundade 2004. Vad gör egentligen en försäkringsmäklare?

– En försäkringsmäklare assisterar sin kund med alla typer av försäkringsspörsmål, såsom upphandling av försäkring, skadehantering men även all annan hantering under året, så kallad beståndsvård.

Vilka är era kunder?

– Vi har cirka 130 kunder. Främst rederier och befraktare, men även managers, skeppsmäklare, operatörer, terminaler samt nybyggnations- och reparationsvarv. Cirka 75 procent av kunderna kommer från regionen och de övriga från Europa och Asien. Vi sköter försäkringar för cirka 650 fartyg av olika storlekar, alltifrån mindre arbetsfartyg till större enheter som Capesize bulkfartyg eller VLCC.

Varför vänder sig en redare till en mäklare i stället för till ett försäkringsbolag direkt?

– Det finns många anledningar till att en kund väljer mäklare framför att syssla med försäkringar själv. Den främsta anledningen är troligtvis att man då får tillgång till lojal expertis som sysslar med försäkringsfrågor varje dag, och som har kunskap, nätverk och benchmarkingmöjligheter långt utöver vad man kan åstadkomma som ensam kund. Kunden väljer hur han vill att vi ska jobba tillsammans. Vi har kunder där vi helt enkelt fungerar som deras försäkringsavdelning, medan andra enbart önskar vår assistans i samband med upphandling.

Hur har fusionen genomförts?

– Krahn Insurance Brokers har bytt namn till Fairwater Marine ApS och ägs till 100 procent av Fairwater Marine AB. Krahn Insurance Brokers ägare och grundare Per Krahn är numera en aktieägare i Fairwater Marine AB.

Vad innebär fusionen för er?

– Fairwater Marine har redan en stark marknadsposition i Sverige och Finland med kontor i Göteborg, Stockholm och Helsingfors. Vi har länge letat efter en lokal partner i Danmark som kan ge de kunder som vill samarbeta med oss och få lokal service. Genom vårt nätverk, kontakter och kunskap om marknad och försäkring kan vi ge Per Krahns team support och kunderna ett mervärde. Fairwater Marine AB får genom Per Krahn en erfaren och kunnig partner som delägare och styrelseledamot. 

Vad har ni för framtidsplaner?

– Vi har nu kontor på fyra platser i regionen – Århus, Göteborg, Stockholm och Helsingfors – och vi kommer att fortsätta att fokusera på att ge lokal service där det behövs. Vi har inga omedelbara planer på fler kontor just nu men med vårt IT-nätverk och system är det enkelt att sätta upp sådana där våra kunder finns. Förutom att vi nu satt upp Fairwater i Aarhus har vi även nyligen förstärkt kontoren i Helsingfors och Göteborg med ytterligare personal, vilket ger oss en god grund för fortsatt tillväxt.

[/flowy_subscriber_only]

Vidare till Sjöfartstidningen.se »

Få vårt nyhetsbrev!

 

Bli uppdaterad med de senaste sjöfartsnyheterna. Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

[mc4wp_form]