Fotograf: Pär-Henrik Sjöström

Kategori: Arbetsmarknad | Ekonomi | Folk/företag

Hallå där, Eva Mikkola-Karlström!

Hallå där, Eva Mikkola-Karlström, ordförande för förbundet Ålands Sjöfart r.f. som tillsammans med Alandia Försäkring, DNVGL och Ålands landskapsregering arrangerar Sjöfartens Dag torsdagen den 21 maj i Mariehamn.

[flowy_not_logged_in]
[flowy_login_link]Redan prenumerant? Logga in här[/flowy_login_link]
[/flowy_not_logged_in]

[flowy_non_subscriber]

Prenumerera

Se alla erbjudanden.


[/flowy_non_subscriber]
[flowy_subscriber_only] den 21 maj i Mariehamn.

Vad är Sjöfartens Dag i Mariehamn?

– Nuförtiden är Sjöfartens Dag en mötesplats för branschen. Ett nätverkande, ett sätt att träffas under informella former och samtidigt få mycket information på ett effektivt sätt. Det handlar om att träffa mycket folk, högkvalitativa seminarier och mycket utställare, allt paketerat på ett ställe på en och samma dag. Med andra ord supereffektivt.

Är det något nytt på gång i år?

– Det är fler utställare än tidigare, det är fler delegater än tidigare. Det finns också nya vinklingar på dagen. Vi har till exempel utvecklat roro och ropax-seminariet. Där har vi en punkt som heter ”Investera i sjöfart?”, som hålls av Lars Söderfjell från Ålandsbanken. Det är en ny touch på det hela. Dagen börjar med det och så avslutas den med ”Actions needed in ship financing” av Per-Arvid Skult från Arbets- och näringsministeriet i Finland. 

Återkommer ”speakers corner” i år?

– Vi körde ”speakers corner” första gången i fjol på prov och det visade sig vara populärt. Där har vi fler presentationer än vi hade i fjol. Den är uteslutande för utställare och ger en möjlighet för dem att presentera sig själva för den här publiken. Vi har sett att det finns ett behov och en önskan från utställarna att presentera sig och det här är ett sätt att tillmötesgå det. Man får hålla en tio minuters presentation.

Sedan avrundar ni dagen med den traditionella middagen?

– Den är uppskattad och där kör vi samma koncept som tidigare, en kombination av Sjöfartsmuseet och Restaurang Nautical. Det är en nätverksmiddag och det blir en maffig avslutning på dagen. Vårt nya sjöfartsmuseum är av världsklass och Nautical är en av våra bästa restauranger. Den combon är bra och vi har närmare 400 anmälda till den, så det är nytt rekord.

Vad hoppas du att deltagarna får med sig hem efter dagen?

– Jag skulle hoppas att de far hem med nya idéer och positiva tankar kring sjöfartens framtid. Har vi lyckats med det så har vi lyckats med mycket.

[/flowy_subscriber_only]

Kommentarer

  • Anonymous

    Låter intressant att Ålandsbanken skall hålla föredrag om ”Investera i sjöfart”, dom har ju själva slutat finansiera sjöfart och kastar nu ut rederi efter rederi!

  • Anonymous

    Det är väl för att Godby snart anställer endast billig arbetskraft

Artikeln är stängd för fler kommentarer

Vidare till Sjöfartstidningen.se »

Få vårt nyhetsbrev!

 

Bli uppdaterad med de senaste sjöfartsnyheterna. Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

[mc4wp_form]