Fotograf: Fredrik Davidsson

Kategori: Container | Fartygsaffärer | Offshore

Hallå där, Berit Blomqvist!

Hallå där, Berit Blomqvist – vd på Sveriges Skeppsmäklareförening som arrangerar Sjöfartens Entreprenörsdag på Lindholmen i Göteborg den 28 maj. 

[flowy_not_logged_in]
[flowy_login_link]Redan prenumerant? Logga in här[/flowy_login_link]
[/flowy_not_logged_in]

[flowy_non_subscriber]

Prenumerera

Se alla erbjudanden.


[/flowy_non_subscriber]
[flowy_subscriber_only] Göteborg den 28 maj. 

Berätta – varför behövs egentligen en Sjöfartens Entreprenörsdag?  

– Vi behöver en dag då vi uppmärksammar Sveriges alla entreprenörer och verkligen fokuserar på entreprenörskapet och sjöfartens näringsfrågor. Som jag ser det behövs det tre komponenter för att Sverige ska ha ett blomstrande näringsliv: dels medarbetare med rätt kompetens, dels ett politiskt ramverk som fungerar, dels företagsledare och entreprenörer som verkligen tror på framtiden och tänker positivt. Genom vår talarlista kommer vi att fånga in alla dessa aspekter och vi kommer att göra det med både näringslivsfolk och studenter i salen.

Vad kommer att hända under entreprenörsdagen? 

– Framförallt kommer massor med spännande yrkesverksamma entreprenörer att berätta om sin verksamhet och hur de byggt upp sina företag. Vi är bland annat väldigt stolta över att Lars Säfverström kommer hit ända från Dubai för att berätta om sitt företag GAC och dess sagolika utveckling. Det ska också bli oerhört kul att höra Ola Oskarsson – som ju utsågs till Entrepreneur of the Year 2011 – berätta om sitt företag Marin Mätteknik. Plus förstås alla andra – som till exempel Ulf G Ryder, Peter Jacobsson, Björn Eklund, Johan Markström och Chalmers rektor Karin Markides. Den här dagen kommer garanterat att bli en riktig vitamininjektion!  

Och så har ni lyckats locka till er infrastrukturministern Catharina Elmsäter-Svärd också? 

– Ja, det känns verkligen roligt. Hon kommer att prata om hur hon vill göra Sveriges transportnät blåare och sjöfarten grönare och vad entreprenörskapet betyder i det sammanhanget. Dessutom ska hon dela ut priset Ung Sjöfartsentreprenör. Om hon var svår att övertala? Nej, verkligen inte – det enda problemet var att hitta ett datum där hon var tillgänglig. 

Berätta mer om priset Ung Sjöfartsentreprenör!

– 2009 arrangerade vi Sjöfartens Entreprenörsdag för första och hittills enda gången. När vi nu, fyra år senare, bestämde oss för att arrangera entreprenörsdagen på nytt ville vi ta chansen att utse en ung, lovande entreprenör – någon som kanske nyss gått ut högskolan eller som till och med fortfarande pluggar. Ungdomarna har fått presentera sina visioner och idéer om entreprenörskap och varför de tror att just de kommer att bli en framtida sjöfartsentreprenör. Vi har fått in mängder med bidrag, och man blir nästan rörd över att det finns så många ungdomar som är beredda att kämpa stenhårt och lägga ned både tid och pengar på att bli entreprenörer. 

Hur många hoppas ni kommer till entreprenörsdagen? 

– Vi siktar på 300 deltagare. Sista anmälningsdag är den 20 maj, och man kan anmäla sig antingen på Skeppsmäklareföreningens hemsida eller via Sveriges Redareförening, som är en av medarrangörerna. Jag vill också gärna poängtera att det är gratis för alla studenter, och att vi självklart hoppas att så många ungdomar som möjligt tar chansen att vara med om en riktigt inspirerande dag. 

[/flowy_subscriber_only]

Vidare till Sjöfartstidningen.se »

Få vårt nyhetsbrev!

 

Bli uppdaterad med de senaste sjöfartsnyheterna. Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

[mc4wp_form]