Alexander Rydberg är en av två projektansvariga i arrangörsgruppen för Sjölog 2017.

Fotograf: Henrik Ekberg

Kategori: Utbildning

Hallå där, Alexander Rydberg!

Vi ringde upp Alexander Rydberg, student på sjökaptensprogrammet på Chalmers och projektansvarig för Sjölog 2017, som äger rum 22–23 mars på Lindholmen Science Center i Göteborg.

Vad gör ni just nu?
Just nu är det sista förberedelserna. Det går ju av stapeln imorgon med forumdagen och så är det mässdagen på torsdag. I ett sådant här projekt är det inte så speciellt mycket att göra i sista minuten, det mesta handlar om långsiktiga förberedelser. Och det ser ut som att vi har gjort det ganska bra. Men vi får väl se när vi får facit här i dagarna.
 
Hur hög är stressnivån?
Jag upplever inte den som speciellt hög, men det kan vara för att vi har en så bra grupp omkring oss. Det som kan upplevas som stressigt är levande uppgifter som bordsplacering och liknande men överlag tror jag att vi har läget under kontroll.
 
Är allt på plats i programmet för forumdagen?
Ja, allt är på plats. Vi har fyra talare och en moderator som vi är väldigt nöjda med. Moderatorn är Peder Züdoff Widborg, han är ordförande i Sjösektionen på skolan och är väldigt trygg i såna här arrangemang.
 
Det är ju alltid underhållning på banketten, har du något förhandstips? Vem har ni bokat?
Vi har ju beslutat att hålla det hemligt. Men det kommer att bli fantastiskt roligt.
 
Har det varit några överraskningar eller katastrofer hittills?
Näe, det här är ju ett ganska inarbetat koncept och vi har försökt hålla fast vid den stora bilden och snygga till kanterna, kan man säga. Och det tycker jag att vi har gjort ganska bra. Till exempel är vi väldigt nöjda med vår hemsida, jag tror att den är en bra källa till information för både utställare och besökare. Vi fick tips från den förra arrangörsgruppen att utveckla den för att hitta information på ett enkelt sätt. Man kan till exempel se monterplanen på hemsidan, alla utställare och så där. Så vi hoppas att alla som har varit inne och tittat är lika nöjda som vi. 
 
Kommer du att arrangera även nästa år?
Nej, jag läser ju sista året, så jag försvinner från skolan i mars. Både jag och min kollega Tom läser sjökaptensprogrammet, det är faktiskt bara en från Sjöfart och Logistik i gruppen i år. Det har varit kul och annorlunda, men det har fungerat jättebra. Alla gör ett toppenjobb!