Hagman lämnar Transatlantic

Den nytillträde vd:n på Transatlantic, Carl-Johan Hagman, lämnar bolaget för vd-posten på Höegh Autoliners AS i Oslo och återgår därmed till bilfraktsbranschen. Han var tidigare vd på Eukor Car Carriers och dessförinnan på Wallenius.– Höegh har mer eller mindre skräddarsytt jobbet för mig och när jag gjorde en värdering av vad jag kan och var jag kommer ifrån så var det svårt att säga nej, säger Carl-Johan Hagman till SST.Hagman tillträdde tjänsten på Transatlantic i vintras och ska nu stanna kvar till en ny vd kunnat utses eller som längst till årsskiftet så det blev en kort sejour i Skärhamn.– Ja, och det är inget som jag är stolt över. Transatlantic är väldigt spännande och har stor potential men Höegh är 10 eller 15 gånger större och har stor exponering i Asien vilket gör att det jag gjort tidigare kommer till sin rätt.Carl-Johan Hagman har bott mer än halva sitt liv i Japan och Korea och har stor erfarenhet av både Asien och bilfrakter.– Just nu går Asien som tåget och det är där jag har erfarenhet och kompetens. Jag saknar suget lite och att då hitta ett rederi med exponering i Asien men som ligger här hemma passade väldigt bra både privat och professionellt.