Fotograf: Pär-Henrik Sjöström

Kategori: Juridik | Passagerarsjöfart

Gruppvåldtäkt på Viking-färja

Åtta svenskar har gripits misstänkta för grov våldtäkt i en hytt ombord på Viking Lines Amorella.

[flowy_not_logged_in]
[flowy_login_link]Redan prenumerant? Logga in här[/flowy_login_link]
[/flowy_not_logged_in]

[flowy_non_subscriber]

Prenumerera

Se alla erbjudanden.


[/flowy_non_subscriber]
[flowy_subscriber_only]� Viking Lines Amorella.

På en kryssning mellan Stockholm och Åbo i helgen misstänks sammanlagt åtta svenska män i 25-årsåldern ha genomfört en gruppvåldtäkt mot en kvinna i 45-årsåldern ombord på Viking Lines färja Amorella.

Den misstänkt grova våldtäkten ska ha begåtts natten mellan fredag och lördag. Den finska polisen grep först fem av männen när färjan anlände till Åbo på lördagsmorgonen. En greps när färjan stannade till i Mariehamn på Åland och de sista två greps av Stockholmspolisen när färjan återvände till Stockholm, enligt flera medier.

Svensk polis ska utreda

Männen misstänks ha genomfört våldtäkten i en av färjans hytter. Och flera medier rapporterar att det ska finnas vittnen till händelsen. Samtliga inblandade är hemmahörande i Sverige, därför kommer utredningen flyttas till Sverige.

– Men vi vet inte hur lång tid det kommer ta. Det blir den internationella åklagarmyndigheten som sköter det, säger Ove Hagdahl på Södermalmspolisen till Ekot.

”Det är uselt och fegt”

– Det är väldigt tråkigt och tragiskt att det faktiskt finns män som är kapabla att gör något sådant, det är uselt och fegt, säger Tony Öhman, teknisk direktör på Viking Line till Sjöfartstidningen.

– Vi känner ett stort medlidande för den drabbade kvinnan.

Svårt att helt förhindra

Enligt honom så gör Viking Line allt de kan för att försöka förhindra liknande brott, men det är svårt.

– Det förekommer tyvärr sådant här i vårt samhälle, troligtvis oftare än på fartyg. Men det är samhället vi transporterar.

Tony Öhman betonar att de har lyckats gripa de misstänkta förövarna och överlämna dem till polisen. Och de har sjukvårdare ombord som tog hand om den drabbade kvinnan.

[/flowy_subscriber_only]

Vidare till Sjöfartstidningen.se »

Få vårt nyhetsbrev!

 

Bli uppdaterad med de senaste sjöfartsnyheterna. Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

[mc4wp_form]