Jens Magnusson, affärschef STX Group; Anna Svensson, projektledare Greencarrier; Patrik Westraeus, hållbarhetschef Greencarrier; Carl Otto Lindsjö, sales trader STX Group och Sead Keric, vd STX Group.

Fotograf: Carlo Baudone

Kategori: Energi

Greencarriers kunder kan välja flytande biometan

Greencarrier Group erbjuder sina kunder att byta till förnybara bränslen för kundernas sjötransporter, vilket uppges minska de fossila CO2-utsläppen med 100 procent.

Bolagets kunder kan boka sina sjötransporter med förnybart bränsle, flytande biometan, genom att använda en book & claim-metod baserat på mängden energi som behövs för att transportera Greencarriers containrar över havet, uppger bolaget i ett pressmeddelande.

Gillar enkelheten

Bränslet som används är certifierat av ISCC och minskar CO2-utsläppen per container med 100 procent jämfört med konventionella fossila bränslen. Erbjudandet gäller alla bokningar på alla rutter inom hela koncernen, oavsett vilket fartyg som godset fraktas med.

– Vi är mycket glada över att kunna erbjuda alla våra kunder denna möjlighet. Genom enkelheten i vårt erbjudande skapar vi förutsättningar för ökad användning av biobränslen och tar därmed ett viktigt steg mot fossilfri sjöfart. Detta är helt i linje med vår ambition att vara ett av marknadens mest hållbara logistikalternativ, säger Greencarriers hållbarhetschef Patrik Westraeus i pressmeddelandet.

Samarbete med STX Group

Den nya tjänsten har utvecklats i samarbete med STX Group, en global leverantör av klimatlösningar inom energiomställning och förnybar energi.

– Vi är glada att se skiftet i branschen mot miljöbränslen och gratulerar Greencarrier för att nu erbjuda detta alternativ till sina kunder, säger Kevin Duisters, Global Head of Structured Carbon Trading på STX Group.

Flytande biometan (LBM) är ett etablerat bunkringsbränsle som kan vara nettonoll-utsläpp beroende på insatsvaran och som finns kommersiellt tillgängligt i Europa, Asien och Nordamerika. Biometanet framställs av råvara från industri och jordbruksavfall och konkurrerar enligt Greencarrier inte med livsmedelsproduktion.

Få vårt nyhetsbrev!

 

Bli uppdaterad med de senaste sjöfartsnyheterna. Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

[mc4wp_form]