Fotograf: Blue Science Park

Kategori: Forskning | Passagerarsjöfart

Green City Ferries vinner pris

Green City Ferries är årets vinnare av Stena Line Propeller Prize inom kategorin Marin teknik.

Stena Line Propeller Prize 2018 delades ut den 3 maj på innovationseventet Innovation Day 18 i Karlskrona. Vinnare i kategorin Marin teknik blev rederiet Green City Ferries från Stockholm och i kategorin ICT företaget Yellowfish från Ronneby.

Entreprenörspriset Stena Line Propeller är instiftat av Stena Line och har sedan 2015 tilldelas ett ungt tillväxtföretag inom ICT- respektive marinteknikområdet. Prissumman är på 100.000 kronor inom vardera kategorin. Priset utlyses av Blue Science Park med prisutdelning på Innovation Day.

Utsläppsfritt

Green City Ferries är ett rederi som tillhandahåller utsläppsfria sjötransportlösningar med mindre färjor och laddningsstationer. Motiveringen till val av vinnaren i kategorin Marin teknik lyder:

”Det vinnande företaget har lyckats utveckla en produkt med ett etablerat bevis på koncept och har gjort sin hemläxa vad gäller marknadsundersökning samt har identifierat såväl sin allmänna marknad som sitt första mål. De har också en produkt med en hållbar profil.”

Innovationsevent

Innovation Day är ett årligt innovationsevent inom Telecom/IT, eHälsa och Marin teknik med Demo-arena och presentationer. På Innovation Dinner sker utdelning av Stena Line Propeller Prize. Innovation Day presenteras av Blue Science Park i samarbete med ALMI, Blekinge Business Incubator (BBI), Blekinge Tekniska Högskola (BTH), Karlskrona kommun, Stena Line och Landstinget Blekinge tillsammans med kommunerna i Karlshamn, Karlskrona, Olofström, Ronneby och Sölvesborg.