Fotograf: Truls Persson / Gotlandsbåten

Kategori: Passagerarsjöfart

Gotlandsbåten svenskflaggad

Under onsdagen flaggades fartyget HSC Express in till svensk flagg. Fartyget ska gå i Gotlandsbåtens trafik mellan Visby-Nynäshamn och Visby-Västervik.

[flowy_not_logged_in]
[flowy_login_link]Redan prenumerant? Logga in här[/flowy_login_link]
[/flowy_not_logged_in]

[flowy_non_subscriber]

Prenumerera

Se alla erbjudanden.


[/flowy_non_subscriber]
[flowy_subscriber_only]rafik mellan Visby-Nynäshamn och Visby-Västervik.

– Det känns fantastiskt att få vara med och bidra till svensk sjöfartshistoria och tradition, det är väldigt få stora fartyg som flaggas svenska nuförtiden så av denna anledning känns det extra trevligt, säger Ralph Axelson, vd för Gotlandsbåten, i ett pressmeddelande.

Hemmahamn Uppsala

HSC Express blir också den första bilfärjan någonsin med hemmahamn i Uppsala och ägs av rederiet Nordic HSC AB.

Premiärturen i Gotlandsbåtens regi sker den 28 april när hon avgår från Nynäshamn på kvällen med destination Visby. Dagen efter sker premiärturen mellan Visby och Västervik.

Ökat resande

Totalt kommer fartyget göra 354 enkelturer under säsongen som sträcker sig fram till fjärde september.

– Gotlandsbåten startades med syfte att öka antalet besökare till Gotland och på så sätt bidra till turismnäringen på ön. Det vi nu erbjuder inför säsongen 2016 är en mycket kundanpassad turlista som verkligen kommer att stimulera ökat resande. Under för- och eftersäsong har vi en perfekt weekendturlista med eftermiddags- och kvällsavgångar och under sommaren har vi daglig trafik med morgon- och eftermiddags avgångar till Gotland, avslutar Ralph Axelsson.

Gotlandsbåten har i flera år försökt få igång trafik mellan Gotland och fastlandet under sommarsäsongen. Men både 2014 och 2015 fick de avbryta satsningarna på grund av olika anledningar.

[/flowy_subscriber_only]

Få vårt nyhetsbrev!

 

Bli uppdaterad med de senaste sjöfartsnyheterna. Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

[mc4wp_form]