Ostindiefararen Götheborg i Barcelona.

Fotograf: Christopher Kullenberg Rothvall

Kategori: Kultur

Götheborg stannar i Europa

Det blir ingen resa till Asien under nästa år för Ostindiefararen Götheborg. Fartyget kommer att stanna kvar i Europa.
Under onsdagen meddelade Rederi Götheborg AB, som bolaget SOIC Ship Management numera heter, att den planerade expeditionen till Asien blivit framflyttad och att Ostindiefararen Götheborg kommer att stanna i Europa under 2023. Det på grund av fortsatta restriktioner i Asien.

[flowy_not_logged_in] [flowy_login_link]Redan prenumerant? Logga in här[/flowy_login_link] [/flowy_not_logged_in]

[flowy_non_subscriber]

Prenumerera

Se alla erbjudanden.

[/flowy_non_subscriber] [flowy_subscriber_only]nt numera heter, att den planerade expeditionen till Asien blivit framflyttad och att Ostindiefararen Götheborg kommer att stanna i Europa under 2023. Det på grund av fortsatta restriktioner i Asien.

Fartyget kommer i stället att segla i Medelhavet och i norra Europa.

”Anledningen till detta beslut är den strikta Covid-policy som fortfarande finns i Kina, vilket ger stor osäkerhet om det kommer att vara möjligt att ha besökare ombord i kinesiska hamnar, och risken för besättningen”, skriver Rederi Götheborg AB.

Fartyget ligger just nu i Barcelona dit man anlände i oktober. Fartyget kommer enligt planen att ligga där till mars nästa år. Den nya rutten, seglingssträckorna och hamnarna kommer enligt bolaget att planeras och meddelas så snart som möjligt.

Rederi Götheborg AB ägs av SOIC (Svenska Ostindiska Companiet), ett rederi som har Götheborg på bareboatcharter. SOIC är i sin tur ett helägt dotterbolag till Greencarrier Group.

[/flowy_subscriber_only]
Vidare till Sjöfartstidningen.se »

Få vårt nyhetsbrev!

 

Bli uppdaterad med de senaste sjöfartsnyheterna. Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

[mc4wp_form]