Fotograf: Adam Bergman

Kategori: Hamn/Logistik

Göteborg fortsatt bästa logistikläget

För fjortonde året i rad rankas Stor-Göteborg högst bland Sveriges logistiklägen. Göteborgs Hamn är största bidragande faktorn.

[flowy_not_logged_in]
[flowy_login_link]Redan prenumerant? Logga in här[/flowy_login_link]
[/flowy_not_logged_in]

[flowy_non_subscriber]

Prenumerera

Se alla erbjudanden.


[/flowy_non_subscriber]
[flowy_subscriber_only]rsta bidragande faktorn.

Sedan 2001 har tidningen Intelligent Logistik rankat Sveriges bästa logistiklägen. Och sedan 2001 har Göteborg hamnat överst på listan. Det faktum att Nordens största hamn för både import och export ligger där har bidragit till topplaceringen.

”Befäster vår ledande position”

– Vi är väldigt glada över utmärkelsen. Att bli utsedd till Sveriges bästa logistikläge även 2015 befäster vår ledande position i Skandinavien, säger Magnus Kårestedt, vd för Göteborgs Hamn AB.

I motiveringen skriver Intelligent Logistik bland annat:
”Avgörande för 1:a-placeringen är att Göteborg har Nordens största import-/exporthamn med oceangående direktlinjer och ett 25-tal tågpendlar för järnvägsgods till Sverige och Norge.”

Östgötaregionen näst bäst

Det är sammanlagt 25 olika logistiklägen som rankats och de värderas utifrån kriterier som geografiskt läge, allsidig infrastruktur, godsvolymer och samarbetsklimat.

Östgötaregionen, med städerna Norrköping, Linköping, Motala och Mjölby, rankas som nummer två och har i år gått om Örebroregionen som Sveriges näst bästa logistikläge.

[/flowy_subscriber_only]

Vidare till Sjöfartstidningen.se »

Få vårt nyhetsbrev!

 

Bli uppdaterad med de senaste sjöfartsnyheterna. Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

[mc4wp_form]