Global Mercy på väg in till Rotterdam

Fotograf: Mercy Ships

Kategori: Skeppsbyggnad | Specialfartyg

Global Mercy på plats i Rotterdam

Under lördagen anlände Global Mercy till Rotterdam, det av Stena RoRo specialbyggda sjukhusfartyget för välgörenhetsorganisationen Mercy Ships. Nu har allmänheten chansen att se fartyget, både fysiskt och digitalt.
Besöket i Rotterdam är inte bara en viktig milstolpe för välgörenhetsorganisationen Mercy Ships, utan också för Stena RoRo som varit projektledare för fartygets byggnation sedan 2013 med ansvar för design, kontrakt och genomförande.

[flowy_not_logged_in] [flowy_login_link]Redan prenumerant? Logga in här[/flowy_login_link] [/flowy_not_logged_in]

[flowy_non_subscriber]

Prenumerera

Se alla erbjudanden.

[/flowy_non_subscriber] [flowy_subscriber_only]de fysiskt och digitalt.”} /–>

Besöket i Rotterdam är inte bara en viktig milstolpe för välgörenhetsorganisationen Mercy Ships, utan också för Stena RoRo som varit projektledare för fartygets byggnation sedan 2013 med ansvar för design, kontrakt och genomförande.

– Det är stort att se det här projektet avslutas efter så många års engagemang från vår sida. Vi är mycket stolta både över att leverera ett så speciellt fartyg och över att därigenom vara en del av Mercy Ships fantastiska arbete, säger Per Westling, vd för Stena RoRo i ett pressmeddelande.

Öppet för besök

Fartyget kommer att ligga i Rotterdam till den 14 mars. Under tiden är allmänheten välkomna att delta i det som kallas Global Mercy Experience, en virtuell eller fysisk rundtur på sjukhusfartyget. Den digitala rundturen kan man anmäla sig till här. 

Den 15 mars kommer Global Mercy att lämna Nederländerna och sätta kurs mot Granadilla på Teneriffa för ytterligare förberedelser, innan resan fortsätter mot Dakar i Senegal där hon kommer att ansluta till organisationens andra sjukhusfartyg, Africa Mercy.

Över 5.000 operationer årligen

Med det nya fartyget eftersträvar Mercy Ships att fördubbla sina möjligheter att hjälpa och påverka, både genom livsavgörande operationer och genom utbildning och träning av lokala vårdgivare i Afrika. När båda fartygen är i full drift hoppas Mercy Ships kunna utföra fler än 5 000 operationer och fler än 28 000 tandvårdsbehandlingar per år samt utbilda fler än 2 800 hälso- och sjukvårdsarbetare.

Det nya fartyget, Global Mercy, är 174 meter långt och 28,6 meter brett. Det har 6 operationssalar, 200 vårdplatser, ett laboratorium, allmänna öppenvårdskliniker samt ögon- och tandvårdskliniker. Sjukhusavdelningens totala yta är 7 000 kvadratmeter. Fartyget har plats för 950 personer när det är i hamn, inklusive 641 besättningsmedlemmar som är volontärer från hela världen. Förutom sjukhuset innehåller fartyget toppmoderna utbildningsfaciliteter.  

Läs mer om Global Mercy i ett stort reportage i kommande nummer av Sjöfartstidningen, nr 3/22.

[/flowy_subscriber_only]

Få vårt nyhetsbrev!

 

Bli uppdaterad med de senaste sjöfartsnyheterna. Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

[mc4wp_form]