Fotograf: Segerberg Media

Kategori: Passagerarsjöfart

Gisslandrama ombord på Visborg

Ett gisslandrama pågår just nu på Destination Gotlands färja Visborg som ligger kvar vid kaj i Nynäshamn.

Färjan skulle ha avgått 11:25 i förmiddags men kom aldrig iväg innan den dramatiska situationen startade. Minst fyra polispatruller, inklusive en insatsstyrka är på plats. Dessutom ska ett antal ambulanser ha kört ombord på fartyget. Även brandkår finns på plats.

Inga passagerare ska ha hunnit köra ombord innan dramat påbörjades.

Grovt brott 

Polisen är mycket förtegen men säger att det inte ska vara någon risk för andra personer på eller i närheten av fartyget.

Towe Hägg Polisens Regionledningscentral säger till Sjöfartstidningen att arbetet fortsätter ombord och att det pågår en undersökning om grovt olaga hot.

– Insatsen pågår fortfarande och det handlar om ett grovt brott, det är allt jag kan säga.

Insatsstyrkan

Enligt uppgift i tidningen Expressen som har reporter på plats är bland annat två kvinnor och ett barn inblandade i dramat. 

Polisens insatsstyrka ska ha gått ombord med utrustning för att kunna bryta sig in i den hytt där de inblandade sägs ha barrikaderat sig.

Visborgs avgång klockan 16:30 är också inställd, men Destination Gotland skriver på sin hemsida att de än så länge räknar med att avgången 20:45 ska kunna gå enligt turlistan.

Sjöfartstidningen har försökt få en kommentar från Destination Gotland men alla ansvariga sitter i möte på grund av händelsen.